ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, September 24, 2009

Η παρέλαση των δημοσιογράφων

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Παρακολούθησα μετα πολλής της προσοχής την πολιτική αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων της Ελλάδας τη Δευτέρα, ένα απίστευτο μαραθώνιο λόγου και επίδειξης εξυπνάδας εκ μέρους των δημοσιογράφων, μια απόδειξη πως η αναμέτρηση έγινε για να προβληθούν τα «εγώ» των τηλεοπτικών αστέρων και όχι τα προγράμματα των κομμάτων που ζητούν την ψήφο του λαού.

Είναι θλιβερό για την ελληνική πολιτική σκηνή να θέτει τα μέτρα ενός δημόσιου προεκλογικού διαλόγου με βάση τις απαιτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών και μέτρο την φιλοδοξία των τηλεοπτικών δημοσιογράφων.

Φυσικά, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν εκτός θέματος και σε επίπεδο ασήμαντης λεπτομέρειας αφού στόχος ήταν να προβληθεί η δική τους τοποθέτηση και δοκισησοφία έναντι του διακυβεύματος, που θάπρεπε να είναι: ποιό κόμμα μπορεί να δώσει τη ρεαλιστικότερη λύση στη λερωμένη και αδιέξοδη σκηνή της πατρίδας.

Φυσικά, υπεύθυνοι δεν είναι οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι γι αυτή την μαραθώνια κουβέντα των 3,5 ωρών. Ευθύνη φερουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα άνευρο διάλογο για να ικανοποιήσουν τις επικοινωνιακές τους αναγκαιότητες κατα την προεκλογική εκστρατεία και μετα απο αυτήν.

Ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΣΥΡΡΙΖΑ ούτε το ΛΑΟΣ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, να θέσουν δηλαδή τους αυτονόητους όρους μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης, που δεν μπορεί να κρατάει 3,5 ώρες με μόνο αντικειμενικό στόχο να παρελάσουν οι πάσης φύσεως αστέρες της τηλεοπτικής αναρχίας του τόπου.

Ζώντας στο δυτικό κόσμο και παρακολουθώντας δεκάδες προεκλογικές τηλεοπτικές αναμετρήσεις, που ποτέ δεν κρατούν πάνω απο ώρα και ποτέ δεν δίνουν το λόγο σε περισσότερους απο ένα δημοσιογράφο για τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, θέλω να πώ ότι ήρθε η ώρα να ωριμάσει το τοπίο στην Ελλάδα και να μπούν όρια και όροι ως προς το μέγεθος της διείδυσης των καναλιών ακόμη και στους προεκλογικούς διαλόγους.

Πρέπει να εκπονηθεί ένα και μοναδικό πλαίσιο προεκλογικού διαλόγου μεταξύ των αρχηγών, το οποίο θα τηρείται σε κάθε περίπτωση και υπο κάθε προϋπόθεση. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα, αντί να παρελαύνουν τα τηλεοτπικά εγώ των δημοσιογράφων, να τίθενται επι τάπητος οι προεκλογικές δεσμεύσεις όλων των κομμάτων.

Τέλος, πολιτικά ανορθόδοξη ήταν και η απόφαση να αναμετηρθούν τηλεοπτικά έστω και μεταξύ τους οι αρχηγοί της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με την ανοχή των μικρών κομμάτων, που όφειλαν να αντιστέκονται σε τέτοιες πρακτικές, έστι ορίζεται επίσημα το διπολικό τοπίο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Σε μια χώρα που έχει πολυκομματικό σύστημα, δεν επιτρέπεται η μονομαχία των δύο μεγάλων κομμάτων, εκτός κι αν αποδέχονται οι υπόλοιποι πως δεν έχουν δυναμική εξουσίας!

Πάντως, αρχηγοί ελευθερωθείτε, απαλλαγείτε απο τα δεσμά της τηλεοπτικής διαπλοκής αν επιθυμείτε να ακούγεστε ακόμη καθαρά εις «ώτα ακουόντων»!

15 comments:

paramythou said...

Τί λες Ιουστινάκι μου;
Στα παραμυθια ζεις κι εσύ σαν κι εμένα;

Μα πρώτοι οι αρχηγοί είναι αυτοί που αρχικά έκαναν τους δύσκολους, κι ύστερα προσέτρεξαν στον ιδιότυπο αυτό διάλογο του οποίου τους κανόνες κέντησαν πρώτα οι επιτελείς τους σε εμβριθείς διαπραγματεύσεις.

Ο ένας έλεγε δεν ξέρω αν θα πάω, ο άλλος οτι δεν είναι πολύ ζεστός, ο άλλος οτι η διαδικασία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. ''Τραβάτε με κι ας κλαίω'' δηλαδή.

Τώρα όμως που μιλάω μαζί σου, μαθαίνω μία είδηση ΤΡΑΓΙΚΗ, που δεν κρατιέμαι στην αναφέρω: ένα κοριτσάκι, μαθήτρια που συνοδευόταν απο το μπαμπά της στο δρόμο προς το σχολείο, βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή μια σφαίρα που περνούσε, την πέτυχε στην κοιλιά!!!!!

Αυτή είναι η Αθήνα μας. Πιάσαμε πάτο. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ για τους εγκληματίες που εγκληματούν, πιάνοντας δήθεν τρομοκράτες, κι αφήνουν τους πολίτες απροστάτευτους.
Η απηυδησμένη παραμυθού

La Gigi said...

ποιός να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων? o ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ? καλά αυτό είναι το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα :)
είναι τρελό να μην έχουμε ούτε ένα μικρό αξιόλογο κόμα να ψηφίσουμε στην Ελλάδα!!
φιλιά με ζέστη καλοκαιρινή

δεσποιναριον said...

Καναδεζα αγαπη μου, ομολογω οτι λογω πρωτοφανους κουρασης τις τελευταιες μερες (κοιμαμαι ορθια απο τις 8) δε τα καταφερα να δω τα περαν της βασικης αναμετρησης ..κι αυτη μιση την ειδα. Δε μου κανει εντυπωση ομως ετσι που τα περιγραφεις, η Ελλαδα κυβερναται απο τα ΜΜΕ τελεια και παυλα! Παρατηρω πορειες δημοσιογραφων που αρχισαν πολυ σοβαρα και ειχαν ολα τα φοντα να διαπρεψουν (στη συνειδηση του λαου εννοω) αλλα εγιναν βεντετες. Δεν αναφερω ονοματα, ξερουμε ολοι. Συμφωνω με την Μελισσουλα, πασχει η Ελλαδα απο εναλλακτικες. Ελα σε φιλω και δεν παυω να ελπιζω γιατι ειμαι απο φυση μου ετσι.

pylaros said...

Αγαππητή μου Ιουστίνη,
Πολιτικός είναι ο άνδρας που μπορεί να προβλέπει 10+ χρόνια μπροστα, το τι θα γίνει ή το τι χρειάζεται το Ελληνικό Έθνος, τι είναι το συμφέρον του για να επιζήσει, να προδεύσει.
Στην Ελλάδα οι πολιτικοί παραργατάρουν ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα, οι δε δημοσιογράφει ανοίγουν παραθυράκια λες και είναι διαγωνισμός καλλιστείων.

Χαιρετώ
Γαβριήλ

Michael Tellides said...

Αναρρωτιέμαι.
Τελικά ποιοί πάσχισαν να κλέψουν τις εντυπώσεις στην τηλεοπτική "αναμέτρηση" της περασμένης Δευτέρας.
Οι πολιτικοί ή οι αυτοβαπτισθέντες "δημοσιογράφοι" - απόφοιτοι των δημοσιογραφικών σχολών - ιδιοκτησίας των ίδιων των καναλιών;
Αναρρωτιέμαι...

Μηθυμναίος said...

Δυστυχώς η εξουσία έχει περιέλθει προ πολλού στα χέρια των "μίντια"!

Αυτό είναι το χάλι μας!

Λιακάδα said...

Δυστυχως αγαπητή μου Ιουστίνη, η εξουσία είναι στα χέρια των media και του κάθε καναλάρχη! Οι πολιτικοί πιόνια στη σκακιέρα του κέδους τους που βασίζεται στις ακροαματικότητες κι εμείς.. θεατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου!
Την καλημέρα μου από τη συννεφιασμένη Αθήνα

Justine's Blog said...

Παραμυθούλα μου,
Τα τραγικά και τα μοιράια με αφορούν. Τα παραπολιτικά είναι γι αυτούς που ανακατεύονται με τα πίτουρα. Πάντως, να δεχτούν τη διπολική πραγματικότητα επιτρέποντας ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο!
Ανήκουστο και ανορθόδοξο!!!

Justine's Blog said...

Μελισσάκι τσακπίνικο,
Είναι στ΄αλήθεια λυπηρό να μην υπάρχει ένα κόμμα μπαλαντέρ, που να διαθέτει αξιοπρέπεια. Αλλά κι απο την Παπαρήγα δεν περίμενα τέτοια παθητική στάση!
Φιλιά με βροχή

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι,
Τζετλακωμένο εντελώς λέμε. Ναι, οι δημοσιογράφοι το έχασαν στην πορεία με την ανοχή των πολιτικών. Οσο για τις εναλλακτικές, είναι εξίσου απογοητευτικές ως λύσεις.
Τώρα γιατί είσαι αισιόδοξη; Βλέπεις κάτι που εμείς δεν βλέπουμε;
Καλή εγκατάσταση στην πρωτεύουσα

Justine's Blog said...

Μιχάλη σωστά το πάς,
Προς άγραν εντυπώσεων για πάρτη των δημοσιογράφων φαίνεται νάγινε η αναμέτρηση. Τί κρίμα, να χάνουμε ως λαός κάθε μέτρο και κάθε λογική!
Καλό Σαββατοκύριακο

Justine's Blog said...

Τα μίντια αντί να ελέγχουν την εξουσία, της τεντώνουν το σκοινί. Και την εκφυλλίζουν ξεφτιλίζοντάς την.
Αυτή είναι η διαπίστωση αγαπημένε Στράτο μου!

Justine's Blog said...

Γαβρίλη μου,
Πόσο δίκιο έχεις και τα λές με την αμεσότητα του ανθρώπου που δεν έχει εξαρτήσεις.
Ποιός να βλέπει 10 χρόνια μπροστά, αφού δεν βλέπουν την τύφλα τους;
Χαιρετίσματα απο φθινοπωρινό Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Καληνύχτα λιακάδα μου,
Ναι είμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου και κλυδωνιζόμαστε μπροστά στα παράλογα. Τα μίντια έχουν γίνει απόλυτη εξουσία, βάζουν πλέον τα μέτρα και τα σταθμά στην πολιτική σκηνή του τόπου.
Πώς θα το λέγαμε; Ανατροπή!
Χαιρετίσματα απο ένα όμορφο φθινοπωρινό Μόντρεαλ χωμένο στα χρυσοκόκκινα φύλλα!

Αστοριανή said...

...Ax! Bra'stous...
(san to trelo systima pou exasa pali ta...ellinika!)
Opoios bgei, ...' wra mas kali!
Sas filw en...gkreekglisia!!!
(syntomia ennow!)
Yiwta
astoriani
NY