ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, October 14, 2009

Δημοτικές εκλογές στο Μόντρεαλ με οσμή σκανδάλων

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στο Μόντρεαλ και η πόλη έχει πλημμυρίσει απο οσμή σκανδάλων στη διαχείριση του δήμου, που φαίνεται να αποσπούν τις εντυπώσεις απο τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων.

Ο νύν δήμαρχος Ζεράλντ Τραμπλαί βρίσκεται στη δίνη διαφόρων ατασθαλιών, στις οποίες εμπλέκονται πρώην βοηθοί και σύμβουλοί του στη δημοτική εξουσία. Παρότι τους απέλυσε μετα τις αποκαλύψεις και παρότι ακύρωσε άρδην τα «ύποπτα» συμβόλαια, ωστόσο η βαρειά μυρωδιά των απρεπειών έχει γεμίσει την ατμόσφαιρα του Μόντρεαλ.

Απο την απέναντι όχθη αντίπαλός του είναι η παλαίμαχη πολιτικός και υπέρμαχος της απόσχισης του Κεμπέκ απο τον Καναδά, Λουίζ Αρέλ, η οποία έχει διατελέσει στέλεχος στο αποσχιστικό κόμμα «Παρτί Κεμπεκουά». Γερασμένη στις ιδέες και με το βαρύ φορτίο του «σεπαρατισμού» σίγουρα δεν αποτελεί τον απόλυτο αντίπαλο για το σημερινό δήμαρχο παρά την απανωτή σκανδαλολογία περι τα έργα και τις ημέρες του.

Την ίδια στιγμή η Λουϊζ Αρέλ πάσχει απο ένα τεράστιο έλλειμμα. Παρότι ζεί σε ένα κράτος επίσημα δίγλωσσο, δε μιλάει την αγγλική γλώσσα με αποτέλεσμα να μη δεχτεί ούτε πολιτική αναμέτρηση με τον δήμαρχο Τραμπλαί στην αγγλική. Η γλωσσική αναπηρία ενός μέλλοντος δημάρχου σε μια κοσμοπολίτισσα πόλη, αποτελεί πραγματικό φραγμό για την εκλογή του στον ανώτατο θώκο της πόλης.

Ωστόσο, σ΄αυτές τις δημοτικές εκλογές διακύευμα για την ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, θα είναι το νέο πρόσωπο της Πάρκ Αβενιου. Ο δήμαρχος Τραμπλαί έχει εξαγγείλει και οριοθετήσει τον κεντρικό δρόμο της πόλης προκειμένου να γίνει ένας τόπος με σφραγίδα Ελλάδας και ελληνικότητας.

Η τελευταία τετραετία κύλησε χωρίς να γίνει ούτε ένα βήμα προς ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, καθώς οι ιδιοκτήτες της Πάρκ Αβενιου μοιράστηκαν πριν απο δύο χρόνια, όταν τέθηκε ζητημα μετονομασίας του δρόμου. Εγιναν διαμαρτυρίες, πορείες, βγήκαν μαχαίρια που τραυμάτισαν όχι το δήμο αλλά το σχέδιο μετεξέλιξης του δρόμου σε ελληνικό καρτιέ.

Πιστεύω, πως παρα το γεγονός ότι η Ελεν Φωτόπουλος, υπέρμαχη αυτής της ιδέας, έχει μετακομίσει στη συνοικία της Cote des Neiges απο τώρα και στο εξής , η ελληνική παροικία πρέπει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ελένης Φακωτάκη για να υπάρχει μια ελληνική φωνή στην περιοχή, όπου ακόμη παίζεται η ιδέα της μετατροπής της Παρκ Αβενιου σε γειτονιά των Ελλήνων.

Ταυτόχρονα, η φωνή της Μαίρης Ντέρος στο Πάρκ Εξτένσιον πρέπει να ξαναβγεί το ίδιο δυναμική, προκειμένου να προωθηθούν τα ζητήματα της περιοχής στο δήμο. Η Ελεν Φωτόπουλος, η Μαίρη Ντέρος και η Ελένη Φακωτάκη έχουν δώσει δείγματα ελληνοκεντρισμού κατα τη θητεία τους στο δήμο του Μόντρεαλ.

Η επανεκλογή τους και μάλιστα υπο το δήμαρχο Ζεράλντ Τραμπλαί, αν τελικά αναδειχθεί νικητής λόγω των αδυναμιών της αντιπάλου του, θα πρέπει να σημάνει την ολοκλήρωση της πρότασης για την Παρκ Αβενιου.

Ας μείνει κάτι ελληνικό σ΄αυτή την πόλη, όπου οι Ελληνες έχουν μεγαλουργήσει! Ομως προέχει να ενώσουμε όλοι εμείς τις πολιτικές δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση!

6 comments:

La Gigi said...

παντού σκάνδαλα και εναλλακτική ουσιαστικά καμιά.. δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο τελικά!
φιλάκια

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου,
Εννοείται πως παντού τα πάντα, αφόρητα δύσοσμα και ίδια.
Ετοιμάζεσαι; Ποιός στη χάρη σου!

δεσποιναριον said...

Σα να σε βλεπω που εχεις κατεβει με πανω στις αβενιδες του Μοντρεαλ. Φιλακια!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη,
Οι αβενίδες του Μοντρεαλ είναι σκαμμένες κι έτσι δε μπορώ να προβάλλω διμαρτυρία με στυλάκι αλά γκρέκ.
Φιλάκια σματς

Αστοριανή said...

Έλα, μάτια μου,
κι είχαμε μικρές χαρές την Κυριακή...
(πήγαινε στην Αστοριανη, να χαρείς...)

Κι εδώ, με τον Δήμαρχο και τον αντίπαλό του,
τα ίδια τρεαβάμε. Βέβαια, επίσημα σκάνδαλα δεν φάνηκαν,
μα οι γεύσεις δεν απέχουν και πολύ.
Φίλησέ μου τον Τεντ και τον μοναχογιό σου,
Περιμένω τη στιγμη του Ε.Κ. να αντιπροσωπεύει το βιβλίο σου...
είδα ότι σε ενημέρωσε κι ο Γαβρίλης
για την αναφορά του Ε.Κ. για σένα, όσο και για τον Μιχάλη και τον Τάμμυ.
Κακοκαιρία εδώ,
ούτε γραμμες τηλφώνου δεν έχουμε!!!
Φιλάκια,
Υιώτα
αστοριανή

Justine's Blog said...

Γιώτα μου,
Συγχαρητήρια για την υπέροχη εκδήλωση της Αθήνας. Πάντα απο τέτοια ωραία και δημιουργικά.
Οσο για τους πολιτικούςμ δυστυχώς μυρίζουν παντού και λερώνουν την αμτόσφαιρα.
Φιλιά πολλά