ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, December 9, 2009

Ο Εντιμότατος Γρηγόρης Νιώτης

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Με τον πιο χυδαίο τρόπο η αστυνομία εισέβαλε στο Ρεσάλτο, έκανε συλλήψεις και με τον πιο άκομψο τρόπο προσπάθησε να εκθέσει το όνομα του Γρηγόρη Νιώτη, καθώς μέσα στους 64 συλληφθέντες του Ρεσάλτο ήταν τα δυό ενήλικα παιδιά του, ώριμοι ακαδημαϊκοί πολίτες.

Τα μέσα ενημέρωσης όρμησαν να κατασπαράξουν τον Α αντιπρόεδρο της Βουλής, αποτολμώντας να ζητήσουν ακόμη και την παραίτησή σου απο τον βουλευτικό θώκο.

Κι όμως ο Γρηγόρης Νιώτης των μεγάλων αγώνων για τη σοσιαλιστική παράταξη, για τον Απόδημο Ελληνισμό και για τον Πειραιά διατήρησε τόνους ψύχραιμου πατέρα και ψυχραιμότερου πολίτη. Δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στα ενήλικα παιδιά του και στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, γιατί συνδέθηκε σε πρωτοσέλιδα φάλτσα ο Γρηγόρης Νιώτης με την απόφαση των παιδιών του να συχνάζουν σε ένα στέκι, το Ρεσάλτο, το οποίο φαίνεται να είναι αποδεκτό στην κοινωνία του Κερατσινίου σαν ένα εναλλακτικό στέκι νεαρών κι ανήσυχων παιδιών;

Γιατί έγινε αυτή η τεράστια προσπάθεια να σπιλωθεί ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής, επειδή τα παιδιά του ως ελέυθεροι πολίτες σε ώριμη ηλικία επιλέγουν τον άλφα ή το βήτα τρόπο πολιτικής δράσης; (Εννοείται πως δεν συνελήφθησαν ούτε να κλέβουν τράπεζες ούτε να βάζουν βόμβες μολότωφ ούτε να κατεβάζουν την ελληνική σημαία ούτε να είναι κουκουλοφόροι!)

Είναι φανερό πως επρόκειτο για μια στοχευμένη προσπάθεια να γονατίσει ο Γρηγόρης Νιώτης, ο άνθρωπος που έχει δώσει έντιμους αγώνες για να ακουστεί η φωνή του Απόδημου Ελληνισμού στην Ελλάδα. Να διασυρθεί και να πιεστεί πολιτικά αυτός που ενώ εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς στη Β Πειραιώς, δεν έχει ακουστεί για δοσοληψίες με τα μεγάλα ναυτιλιακά και άλλα συμφέροντα της περιοχής του.

Θεωρώ πως η στοχευμένη και αναίτια εισβολή της αστυνομίας καθώς και η σύλληψη των παιδιών του Νιώτη στο Ρεσάλτο, υποκρύπτει τον εσωτερικό πόλεμο του παλιού με το νέο ΠΑΣΟΚ.

Είναι πασιφανές πως κάποιοι προσπάθησαν να «φάνε» τον πρώην υπουργό και νύν Α αντιπρόεδρο της Βουλής, γιατί δεν ανέχονται τους ΤΙΜΙΟΥΣ, τους ΑΘΟΡΥΒΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ της πολιτικής.

Τα παιδιά του Γρηγόρη Νιώτη αφέθηκαν ελεύθερα μαζί με τους άλλους συλληφθέντες μετά απο ψήφισμα του Δήμου Κερατσινίου, που έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Εμείς ως Απόδημοι Ελληνες γνωρίζουμε την εντιμότητα του Γρηγόρη Νιώτη, την εκπληκτική του ικανότητα σε όλους τους τομείς ( και στην πατρότητα) και του συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις προκλήσεις και τις διαβολές που ενδέχεται να δεχθεί στο μέλλον.

Κανείς μας δεν θα συμπορευθεί με τους διαβολείς , κανείς μας δεν θα καταπιεί το μότο: «Σπίλωσε, σπίλωσε όλο και κάτι θα μείνει».

Για μάς ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής θα μείνει άθικτος απο τις άδικες επιθέσεις μέσω των παιδιών του. Τα οποία έχουν δικαίωμα στη διαφορετικότητα των απόψεων και δεν ταυτίζονται επ ουδενί με τους βαλτούς κουκουλοφόρους της Αθήνας!

Παραθέτω το ψήφισμα του Δήμου Κερατσινίου για του λόγου μου το αληθές:

«To ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, με το οποίο καταγγέλει την έφφοδο της αστυνομίας στο Ρεσάλτο.Το κείμενο έχει ως εξής:Μετά από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:
1ον/ Δηλώνουμε ότι...δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.
2ον/ Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
3ον/ Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.
5ον/ Δηλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
6ον/ Η πράξη εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μια καθαρά πολιτική πράξη και την αποδεχόμαστε.
7ον/ Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.
8ον/ Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ»

7 comments:

Michael Tellides said...
This comment has been removed by the author.
Michael Tellides said...

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά μας πλήγωσε. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως "τρώει" κυριολεκτικά τα παιδιά της.
Ανησυχώ πως με το ρυθμό αυτό η πατρίδα της καρδιάς μας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και πως δε θα ορθοποδίσει ποτέ.
Οι πολλοί - δυστυχώς - δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο της χώρας. Και αυτοί που ενδιαφέρονται, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, αποκλείονται από τους υπόλοιπους που μόνο το συμφέρον τους σκέφτονται. Με αυτό τον τρόπο συμπεριφοράς - ακόμη και ορισμένων ΜΜΕ - δυστυχώς μόνο πίσω θα πάμε. Δε φαίνεται όμως να ενδιαφέρεται κανένας. Και είναι κρίμα...

Justine's Blog said...

Μιχάλη μου,
Πώς γίνεται να χειραγωγούνται όλοι και όλα στη μακρινή πατρίδα; Να συλλαμβάνονται πολίτες του εξωκοινοβουλευτικού χώρου με μόνη πρόθεση να στιγματισθεί ο εντιμότατος Γρηγόρης Νιώτης; Αλλά οι Ελληνες πολίτες δε μασσάνε κι απ΄ότι, είδες ακόμη και ο δήμος Κερατσινίου καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας για ...λόγους μικροπολιτικής.
Την Πέμπτη θα είμαι στο μικρόφωνο

Asterios said...

Πολύ σωστά τα περί τον κ. Νιώτη. Αλλά τα παιδιά ελέγχονται.Σε τέτοιες ηλικίες 30,28 ετών θα έπρεπε να μην εκθέτουν τον πατέρα τους. Τα μπουκάλια που είχαν για "ανακύκλωση" στη Πανεπιστημίου και άλλες οδούς της Αθήνας θα έπρεπε να μη μνημονευθούν από το αγαπητό Γρηγόρη διότι εξετέθη περισσότερο. Τον Γρηγόρη τον γνωρίζουμε πολύ καλά και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του είναι η πρέπουσα και δεδομένη. Αλλά θα διατηρήσει την μέχρι τώρα πολιτική του αξιοπρέπεια όταν παραιτηθεί. Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Κουράκη που διολίσθησε σε λάθος στηρίζοντας τις έκνομες πράξεις των παιδιών του. Μετά είμαστε εμείς οι πολίτες σε λάθος όταν για τον χ-ψ λόγο υποπεσουμε σε κάποιο μικρότερης εμβέλειας λάθος. Ο ΝΟΜΟΣ αγαπητή κα Φραγκούλη πρέπει να είναι αμείλικτος και για ΕΜΑΣ τους ανώνυμους πολίτες αλλά και για τα ΠΑΙΔΙΑ των πολιτικών αλλά και αυτών των ίδιων των "εθνοπατέρων" που βολεύονται πίσω από την ασυλία και τα κονέ τους με την δυστυχώς παραπαίουσα δικαιοσύνη.
Νάσαι καλά κα Φραγκούλη

Justine's Blog said...

Κύριε Αστεριε,
Είναι φανερό πως θέλετε τον κύριο Νιώτη εκτός θώκου. Τα ενήλικα παιδιά του κ. Νιώτη δεν συμμετείχαν σε έκνομες πράξεις. Βρέθηκαν σε ένα στέκι, το οποίο αποδέχεται η δημοτική αρχή του Κερατσινίου.
Τα λόγια περιττεύουν και η δική σας εμμονή, σας εκθέτει δυστυχώς.
Με περισσή ετκίμηση για την ελέυθερη έκφραση κάθε γνώμης έστω και κατευθυνόμενης
Ιουστίνη Φραγκούλη

Asterios said...

Αγαπητή,
δεν είμαι εκείνος που θα αποφασίσει εαν ο κ. Νιώτης θα απέλθει της πολιτικής ή όχι. Γιαυτό αποφασίζει ο λαός και μόνο αυτός. Ο κ. Νιώτης όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε από το μετερίζι που τάχτηκε να υπηρετήσει. Σήμερα όμως δυστυχώς κάποιοι τον εξέθεσαν και αυτά είναι τα άεργα (όχι άνεργα) καλομαθημένα παιδιά του και όχι όπως αρέσει να λέτε για το βαθύ τάχα ΠΑΣΟΚ. Καλά δεν θα είναι να μας πει κάποιος ποιοι είναι εκείνοι που ανήκουν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ; Μήπως ο Βενιζέλος; δεν νομίζω διότι είναι νεότερος. Μήπως Σημιτικοί; δεν νομίζω διότι και αυτοί πλέον είναι ανύπαρκτοι. Οι του Παπανδρέου; μα ο κ. Νιώτης είναι αυτής της πτέρυγας, γιαυτό άλλοστε και α΄αντιπρόεδρος. Μήπως οι απελθόντες Βατοπεδινοί ή άλλοι με οff shore εταιρείες; Δικαιολογίες - δικαιολογίες. Οι γενναίοι τολμούν αγαπητή Ιουστίνη και ο κ. Νιώτης σαφώς και δεν διέπραξε κανένα αδίκημα, αλλά τα τέκνα του ναι. Στο σφάλμα που διολίσθησε ο κ. Νιώτης ήταν ότι η δικαιολογία που επικαλέσθηκε ότι τα παιδιά έπιναν καφέ και ότι τα 250 μπουκάλια με βενζίνη που βρέθηκαν και ήταν για ανακύκλωση στην Ακαδημίας και Πανεπιστημίου και στους όμορους δρόμους του κέντρου της Αθήνας - είναι πάρα πολύ ρηχή και ψεύτικη. Αλλά το να είναι καποιος Γενναίος είναι λίγο δύσκολο την σημερινή μέρα που όλους μας διακρίνει φιλαυτία και εγωισμός. Το έτερον σφάλμα του είναι ότι δεν γαλούχησε τα παιδιά του, τον σεβασμό για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που ο ίδιος υπηρέτησε πιστά.
Μου προσάπτετε εμμονές, που τις βλέπετε αυτές;
Αντίθετα εμείς οι μέσοι πολίτες βλέπουμε σε σας εμμονές με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εαν εμείς τώρα διαπράττουμε συνωμοσία κατά του καθόλα εντιμότατου κ. Νιώτη (όχι μέσα σε παρένθεση)πλανάσθαι πλάνην οικτρά. Ευχαριστώ. Δεν θα επανέλθω.

Justine's Blog said...

Αγαπητέ κ. Αστέριε,
Οι Γενναίοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Και αποδείχθηκε ότι ο κ. Νιώτης υπήρξε γενναίος. Η δικαιοσύνη έκρινε ότι τα παιδιά του δεν είχαν πράξει αδίκημα γι αυτό δεν κρίθηκαν προφυλακιστέα. Και φαντάζομαι πως η διακιοσύνη δεν θα αποτολμούσε να κλείσει τα μάτια μετα απο τέτοια οφθαλμοφανή δημοσιότητα!
Επομένως, είναι άκυρα τα επιχειρήματά σας.
Οσο για το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ίσως εμπλέκεται με τα ναυτιλιακά και άλλα οικονομικά συμφέροντα του Πειραιά, αυτό υπάρχει και αυτό το κομμάτι δημιούργησε το θέμα με εκβιασμό την παραίτηση του Α αντιπροέδρου. Είναι ηλίου φαεινότερο.
Το ΠΑΣΟκ του Γιώργου, μπορεί να ψηφίσθηκε απο το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά είναι το εντελώς ανανεωμένο ακι απρόβλεπτο νέο πρόσωπο της Σοσιαλιστικής παράταξης. Ο Νιώτης το στηρίζει κι αυτό δεν του το συχγωρούν.
Με ειλικρινή εκτίμηση