ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, June 17, 2010

Αλέξανδρος Χατζής, πολλώ κάρρων!


Επί του πιεστηρίου

Τελικά η χθεσινή συναυλία ήταν ένα χάρμα ακουστικής και οπτικής ταυτόχρονα, καθώς έγινε στο ιστορικό ελληνικό σινεμά Ριάλτο με τις υπέροχες μπαρόκ διακοσμήσεις των αρχών του 20ου αιώνα. Η ακουστική- αν και δεν είναι σύγχρονη- δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα που ήταν εκπληκτικού παλμού και ανθρώπινης επαφής.

Ο Αλέξανδρος Χατζής με ένα γκρούπ ντόπιων μουσικών έπαιξαν εκπληκτικά τραγούδια απο τις δικές του δουλειές, απο τα τσιγγάνικα της φυλής αλλά και απο την «κληρονομιά» του πατέρα του Κώστα Χατζή.

Το πλήθος παραληρούσε απο ενθουσιασμό παρότι δεν ήταν απόλυτα εξοικειωμένο στους μπιτάτους ήχους του Αλέξανδρου Χατζή και της ορχήστρας του. Τα κρουστά και τα ντράμς ήταν συγκλονιστικής μουσικής ποιότητας, το βιολί όμως ήταν απογειωτικό καθώς υποκατέστησε πολλάκις τον ήχο του κλαρίνου.

Ηταν μια μουσική πανδαισία. Το θέατρο γέμισε απο τους Ελληνες που γνώριζαν τον Κώστα Χατζή του 70. Ενα υπέροχο ώριμο και εκπαιδευμένο κοινό στην ποιοτική μουσική. Ο Αλέξανδρος Χατζής τους άγγιξε με την εξαιρετική ερμηνεία και την άψογη επαγγελματικότητά του.

Μια βραδυά, που θα επαναληφθεί απ΄ό,τι φαίνεται καθώς ο Ελληνας καλλιτέχνης θέλει να κάμει νέα πατρίδα του το Μόντρεαλ!

Τον καλωσορίσαμε με ζέση κι ενθουσιασμό!


Στο στούντιο ο Αλέξανδρος Χατζής με την κιθάρα του, η αφεντιά μου, η Χριτίνα Φάντη που τον συνόδευσε σε μερικά τραγούδια και ο παραγωγός του.

Χτες είχα μια απο τις ομορφότερες βραδυές στο CFMB, στο ραδιοφωνικό πολυεθνικό πρόγραμμα με το οποίο συνεργάζομαι. Φιλοξενούμενός μου ήταν ο Αλέξανδρος Χατζής, γιός του μεγάλου τροβαδούρου Κώστα Χατζή. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη στις 9 μ.μ. http://www.cfmb.ca/ και μπορείτε να την απολαύσετε ιντερνετικά, αν βρίσκεστε σπίτι σας.

Ο Αλέξανδρος με μια εκπληκτική φωνή τραγούδησε μοναδικά τις μπαλάντες του πατέρα του, αποκάλυψε τα σχέδιά του για το τραγούδι, μας οδήγησε στα μονοπάτια της «χειροποίητης μουσικής», όπως πολύ ωραία τοποθέτησε την κλασική άποψη περί τραγουδιού (χωρίς τις μίξεις των ηλεκτρονικών μηχανημάτων).

Πραγματικά γοητευτικός με εξαιρετικό χιούμορ στο λόγο μίλησε και για την τσιγγάνικη καταγωγή του χωρίς επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας τα δίκαια της φυλής που είναι οι Ρόμ.

Ο Αλέξανδρος Χατζής, που θα φιλοξενείται συχνά στο πρόγραμμά μου γιατί λάτρεψα την εκπληκτική ερμηνεία του, έχει σκοπό να αναζητήσει μια διεθνή καριέρα στο Μόντρεαλ, καθώς οι τσιγγάνικοι ήχοι της κιθάρας του μπορούν να απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Προς το παρόν, όσοι Μοντρεάλερς, μπορείτε να τον απολαύσετε μεθαύριο Σάββατο , 19 Ιουνίου στις 9.30 στο θέατρο Ριάλτο Rialto 5723, ave du Parc, Mtl, όπου θα δώσει ρεσιτάλ με ντόπια ορχήστρα.

Εμείς θα είμαστε εκεί να τον χειροκροτήσουμε και ν΄απολαύσουμε το εξαιρετικό του χάρισμα σε τραγούδια του Κώστα Χατζή, σε δικά του τραγούδια αλλά και σε τσιγγάνικα ακούσματα !!!
Τζουστινάκι εξιταρισμένο

6 comments:

Michael Tellides said...

Χτες, με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως το έντεχνο τραγούδι υπάρχει ακόμα και καλά κρατεί.
Συνέχισε Αλέξανδρε. Εμείς μαζί σου...

LIA said...

Αγαπημένη μου Ιουστίνη,

Κρίμα που δεν είδα νωρίτερα την ανάρτησή σου και να μπορέσω να ακούσω τον αγαπημένο, Αλέξανδρο Χατζή.
Να ακούσω τραγούδια αγαπημένα, του λατρεμένου Κώστα Χατζή, που με συντρόφευαν στα φοιτητικά μου χρόνια και μέχρι σήμερα μιλούν στην καρδιά μου.
Να θυμηθώ τις αξέχαστες, μαγικές βραδιές, στη μπουάτ Σκορπιός, που θυμάμαι για να βρούμε θέση, πηγαίναμε από το απόγευμα, για να πάρουμε ένα κοχύλι απ’ το Αιγαίο και ν' ανέβουμε σ' ένα αεροπλάνο, να δούμε τον κόσμο από κει πάνω, και με την κιθάρα και την ξεχωριστή φωνή του Κώστα Χατζή, να ταξιδέψουμε στην ομορφιά και στην ποιότητα, στη μαγεία και στην αγάπη.
Τώρα ο γιος του, συνεχίζει την ομορφιά αυτή, έχοντας κληρονομήσει την γλυκιά, τρυφερή, βραχνάδα του πατέρα του και προσθέτοντας το δικό του στιλ και τη δικιά του προσωπικότητα, θα μας χαρίζει υπέροχα τραγούδια, που θα είναι διαχρονικά και μοναδικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία το Σάββατο.

δεσποιναριον said...

Καναδεζα μωρο μου! Τι ομορφα! Καλα η φωνη του ειναι εκπληκτικη και δεν μενει καμια αμφιβολια οτι ειναι γιος του μεγαλου Κωστα Χατζη. Που τα τραγουδια του και οι μπαλαντες του μας μεγαλωσαν! Φιλακια, θα τα λεμε, γυρισα γεματη ομορφες εμπειριες. Φιλακια!

Justine's Blog said...

Ναι Μιχάλη, τελικά μας αποζημίωσε η χθεσινή βραδυά. Χρόνια είχα ν΄ακούσω τέτοια ατόφια ΄ποιοτική μουσική και προπάντων εν μέρει οικεία! Ελπίζω να τον κρατήσουμε τον καλλιτέχνη μας. Είναι εξαιρετικός

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Ιουλία,
Πόσο όμορφα τάδεσες όλα μαζί τα τραγούδια του αγαπημένου Κώστα Χατζή. Πρέπει να σου πώ ότι ο γιός του είναι κάρρων εκείνου, καθότι διαθέτει μια πιο δουλεμένη και γλυκ΄υτερη φωνή. Ταυτόχρονα έχει το όνειρο να κάνει καριέρα τιμώντας την κληρονομιά του πατέρα του αλλά πηγαίνοντάς την ένα βήμα παραπερα.
Χτες ήταν εκπληκτικός, τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν την πανδαισία της μουσικής παρουσία του.
Φιλί συννεφιασμένο απο Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου πρωτευουσιάνα,
Πολύ χαίρομαι που πέρασες ωραία και ανανεώθηκες με τις ωραίες εμπειρίες και τις συναντήσεις σου με τις μπλογκογειτόνισσες.
Εμείς στα ίδια, αλλά κάπως πιό φτερωτά αυτό το καλοκαίρι. Το γράψιμο, οι νέες μουσικές παρουσίες στην πόλη, το φεστιβαλ του τζάζ οσονούπω είναι μια γλυκειά ανακούφιση για μάς.
Μήπως να μας έρθετε για λίγο;
Φιλί