ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, November 2, 2010

Και...λίγη πολιτική

Αφιερωμένο εξαιρετικά στις αδελφούλες μου Αννα και Βιβή
Παρά το γεγονός πως δεν δικαιούμαι να αναμειγνύομαι στην ψηφοφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι μένω τόσο αναπόδραστα μακριά, σήμερα θα κάνω χρήση του μπλόγκ για να αναρτήσω μια πολύ γενναία πολιτική διακήρυξη, που μου έστειλε από τη Λευκάδα ένας ωραίος και καθαρός υποψήφιος , ο Κώστας Βλάχος.

Με την ανάρτηση αυτή δεν προσπαθώ να παρουσιάσω τον υποψήφιο, δεν προσπαθώ να επηρεάσω. Απλώς μου αρέσει ο απόλυτος τρόπος στην πολιτική, το κλείσιμο των λογαριασμών όταν αυτοί δεν είναι καθαροί.

Πιστεύω πως λίγοι Ελληνες πολιτικοί έχουν τη ντρομπροσύνη και τη μαγκιά να
εγκαταλείπουν ένα κόμμα εξουσίας, επειδή δεν συνταυτίζονται πλέον ιδεολογικά , επειδή ένιωσαν πως προδόθηκαν στη διαδρομή.


Ιουστίνη

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ (ΚΟΥΡΑΤΖΑΝΗΣ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα δοκιμάσουν την εφαρμογή ενός νέου πειράματος στο χώρο της δημοκρατικής αποκέντρωσης. Αποτελούν γι’αυτό ένα πεδίο μεγάλης ευθύνης για τη ζωή όλων μας. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δυνατοτήτων του τόπου μας. Για μια νέα προσπάθεια της οποίας η επιτυχία θα κριθεί από τη γνώση, το ήθος, την οργανωμένη και συστηματική καλλιέργεια και ανάδειξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Την καλλιέργεια μιας ανιδιοτελούς επικοινωνίας με το σύνολο των πολιτών, την ενεργοποίηση του δυναμικού ανθρώπινου κεφαλαίου. Το γεγονός αυτό συμπίπτει ωστόσο και με τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση την οποία η χώρα μας αντιμετωπίζει, προϊόν εσφαλμένων πολιτικών αλλά προπάντων μιας κατασπατάλησης των ζωτικών πηγών και πόρων της χώρας, κατάσταση ανεξέλεγκτης και πανθομολογούμενης πλέον διαφθοράς.

Όλοι αυτή τη στιγμή αναφέρονται στην ανάπτυξη, ως το μόνο δρόμο, τη μόνη ελπίδα υπέρβασης της κρίσης. Υπάρχει όμως η αρνητική εμπειρία του παρελθόντος. Οι ωραίες ιδέες που αφανίστηκαν από την πραγματικότητα όσων θέλησαν να τις υλοποιήσουν. Υπάρχει η αρνητική εμπειρία της πλάνης και της διάψευσης. Της μετατροπής του συλλογικού οράματος σε ατομικές διεκδικήσεις και ποικίλα ατομικά οφέλη. Της διαπραγμάτευσης και εξαγοράς των κοινωνικών αναγκών με ευτελές αντίτιμο, της παγίδευσης τελικά όλων των πολιτών στην αντίληψη της μη αναστρέψιμης κατάστασης, στην οποία θα έπρεπε ο καθένας με τον τρόπο του να εγκλιματιστεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της επιβίωσης. Χάσαμε την ταυτότητά μας ως πολίτες που έχουν μεν ατομικές ο καθένας ανάγκες αλλά προπάντων μετέχουν με δικαιώματα και απαιτήσεις σε έναν συλλογικό σχεδιασμό της κοινής ζωής. Σε ένα σχεδιασμό όπου προβλέπονται και αντιμετωπίζονται ποιοτικά και τα ατομικά προβλήματα. Το γεγονός αυτό δεν αποσάθρωσε μόνο την οικονομική και πολιτική υπόσταση της χώρας και του νησιού μας, αλλά ισοπέδωσε εντελώς τις ανθρώπινες αξίες και την ανθρωπιά μας.

Επομένως, αυτό που πρέπει να κάμει τη διαφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η ενδυνάμωση της φωνής ανθρώπων-συμπολιτών σας που εκπροσωπούν ό,τι, χωρίς υποκρισία και ιδιοτέλειες ονομάζουμε ανθρώπινο και πολιτικό ήθος, και που παρέχει εγγυήσεις ότι θα επενδύσει τη γνώση, το ενδιαφέρον, την εμπειρία, τον έντιμο λόγο και την αποτελεσματική πράξη στην τράπεζα των κοινών προσδοκιών. Που θα αντιμετωπίσει τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου ως άτομο με αξία και αξιώσεις για μια ποιοτική ζωή και συνύπαρξη.

Τέσσερα χρόνια επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λευκάδας, υπηρέτησα τους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, το συμφέρον όλων των ΛΕΥΚΑΔΙΤΩΝ. Οι κομματικές καταβολές μου δεν στάθηκαν εμπόδιο στη συναίνεση ή στην αντίρρηση όταν επρόκειτο για το συλλογικό συμφέρον. Είναι πεποίθησή μου ότι ο κομματικός εναγκαλισμός των αιρετών είναι μια συντηρητική αντίληψη που πρέπει να ξεπερασθεί. Η κομματική ανάδειξη των Δημάρχων δημιουργεί ένα τοπικό πελατειακό σύστημα το οποίο γίνεται τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Εκείνο που επιβάλλεται ως αγωγή πολιτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μόνον η συμπαράταξη ανθρώπων που συναινούν γύρω από κοινές -πολιτικές και κοινωνικές- αξίες και δρόμους πραγμάτωσής τους.

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Στις εκλογές του Νοέμβρη η Λευκάδα πρέπει να κερδίσει το νέο στοίχημα με βάση ένα καινούριο αυτοδιοικητικό πλαίσιο. Η Δημοτική Παράταξη του Κώστα Δρακονταειδή «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ» πιστεύω ότι παρέχει τα εχέγγυα για μια καλύτερη προοπτική της ΛΕΥΚΑΔΑΣ μας.

Βρίσκομαι στην παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και αγωνίζομαι γιατί πιστεύω ότι η ΛΕΥΚΑΔΑ μπορεί να γίνει ένα ζωντανό και αισιόδοξο εργαστήρι οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης, αντάξια της Ιστορίας και της πνευματικής της παράδοσης. Μόνον η ψήφος σας μπορεί να δώσει υπόσταση στα δικαιώματά σας. Είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας συμπαράταξη, τη συμπόρευση και τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας, η ΛΕΥΚΑΔΑ το Νοέμβρη θα μπορέσει να επιδείξει την τόλμη του πολιτικού της ήθους, τεκμήριο κι αυτό του πολιτικού της πολιτισμού από το παρελθόν και την αγωνιστική της παράδοση βγαλμένο. Να αρθρώσει μια καταλυτική φωνή πολιτικής αξιοπρέπειας και σεβασμού. Το πιστεύουμε, το προσδοκούμε
Σας ευχαριστώ

Κώστας Βλάχος του Πανταζή (Κουρατζάνης)

Λευκάδα 25/10/2010

2 comments:

La Gigi said...

δεν τον ξέρω τον κύριο Βλάχο και δεν μπορώ να έχω άποψη. Βλέπω όμως τον κύριο Λογοθέτη δήμαρχο Απολλωνίων Λευκάδας στην εκμπομπή του Τσίμα. Ακούω αυτά που λέει, μου φαίνονται απολύτως λογικά αλλά έχει βρεθεί κατηγορούμενος για αυτά που προσπαθούσε να κάνει και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να προσπαθεί κανείς ακόμα και για τα αυτονόητα που δυστυχώς ούτε αυτά γίνονται στην Ελλάδα σήμερα!
σε φιλώ

Justine's Blog said...

Αγαπημένο Τζιτζάκι,
Ο Κώστας Βλάχος είχε βάλει υποψηφιότητα ως δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τετραετία και υπηρε΄τησε στην αντιπολίτευση του δήμου αυτά τα χρόνια. Ακούγεται φανερά αηδιασμένος από την κατάσταση γι αυτό μάλλον άλλαξε πορεία. Πολυ σημαντικό έστω και μετά απο χρόνια να έχεις το θάρρος να αλλάζεις δρομο.
Οσο για τον Γιώργο Λογοθέτη, που έκανε τη Νότια Λευκάδα πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού εγκαινιάζοντας βραδυές για τη Σαπφώ και άλλα τί να πώ. Δεν ήξερα πως βγήκε κατηγορούμενος κιόλας.
Κρίμα για την πολιτεία, κρίμα για τους πολίτες.
Φιλί με κρυόβροχο