ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, June 1, 2011

Ενώπιον δύο γιγάντων

Σκεφτικός και προβληματισμένος γιά όσα γίνονται εναντίον της Ελλάδας
Ο Μίκης θεοδωράκης, αιώνια αγωνιστής, αειθαλής νούς
Ανάμεσα από δύο γίγαντες: Το Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Κασιμάτη. Αριστερόθεν η αφεντιά μου, δεξιά η Ιωάννα Κολοβού και στο βάθος η Ξένη Μπαλωτή



Συζητάνε ακούραστα για όσα έρχονται, προκειμένου να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Ηρωες τότε και τώρα!!!



Τους συνάντησα σήμερα να κάθονται πλάι πλάι στα γραφεα της ΣΠΙΘΑ, Ερμού 7. Δύο γίγαντες της αληθινής Ελλάδας: Ο προφητικός Μίκης Θεοδωράκης και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης. Μιλούσαν με πάθος για το ξεπούλημα της Ελλάδας, για το υπό διαπραγμάτευση μνημόνιο που επιδιώκει να καταργήσει την ιδιοκτησία μας στους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, την τελευταία σταγόνα της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Σαν παθιασμένοι έφηβοι, μιλούσαν για την επανάσταση, γιά τη χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια, γιά την οργή του λαού που μπορεί και πρέπει να φέρει ανατροπές...

Δυό λατρεμένοι ήρωες της νιότης μου, ο συνθέτης της Ρωμιοσύνης μου και ο καθηγητής της Νομικής μου.

Στο βάθος, η αγαπημένη συνάδελφος Ιωάννα Κολοβού, υπεύθυνη γραφείου τύπου της ΣΠΙΘΑ παρακολουθούσε εν μέσω άλλων συναδέλφων τα δρώμενα. Και σημείωνε πως η νιότη είναι πανταχού παρούσα σαν τη γύρη την άνοιξη.

Αυτή η άνοιξη κάτι θα φέρει, το νιώθω, το αισθάνομαι.

Απο την αγανακτισμένη Αθήνα

Ιουστίνη Φραγκούλη


Η πλατεία ήταν γεμάτη

ΑΥΓΗ,1/6/2011

Η ιαχή "λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος" παράλληλα με τα συνθήματα "κλέφτες, κλέφτες" και "προδότες, προδότες" κατά των πολιτικών διαχειριστών κυριαρχούσαν χθες στα Προπύλαια από χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενάντια στο Μνημόνιο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του πρύτανη του παν/μίου Αθηνών, με τη συμμετοχή και άλλων παν/μιακών καθώς και του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε πρώτος ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, που χαιρέτισε το πλήθος των συγκεντρωμένων, καλώντας σε αντίσταση ενάντια στο Μνημόνιο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άνοδό του στο βήμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε "καταστροφική και αδιέξοδη" την πολιτική του Μνημονίου και πρόβλεψε ότι η κατάσταση "θα γίνει ακόμη χειρότερη όσο οι ξένοι δανειστές βλέπουν ότι δεν αντιδρά ο ελληνικός λαός". Με σκληρές φράσεις κατακεραύνωσε τις πολιτικές δυνάμεις του συστήματος μιλώντας για "απόλυτο ξεπούλημα της πατρίδας στους ξένους", καθώς και "εσχάτη εθνική προδοσία". Μοναδικό όπλο για να αποτραπεί αυτή η καταστροφή, όπως ανέφερε, είναι "να διακηρύξουμε όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη πράξη (του Μνημονίου) άκυρη". Χαιρέτισε, τέλος, "το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ανεξάρτητης ελληνικής νεολαίας", όπως το χαρακτήρισε, στο Σύνταγμα, τραγουδώντας κατόπιν μαζί με τους συγκεντρωμένους τον στίχο του Οδ. Ελύτη "Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή".

Ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης τόνισε για τη χθεσινή συγκέντρωση πως "σηματοδοτεί την αρχή του αγώνα ενάντια στην υποτέλεια", καλώντας συγχρόνως τους συναδέλφους τους να αφήσουν τη "μικροαστική νοοτροπία της καρέκλας" και να αγωνιστούν. Χαρακτήρισε και εκείνος "άκυρο" το Μνημόνιο, τονίζοντας ότι η εθνική συναίνεση στην οποία καλείται να συμμετάσχει ο ελληνικός λαός ισοδυναμεί με "παραίτηση από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας". Έστειλε, τέλος, με τη σειρά του το σήμα επιδοκιμασίας στους πολίτες που βρίσκονται στις πλατείες και αντιστέκονται.

Ο παν/μιακός Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας πως οι διοργανωτές μπορεί "να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά συμφωνούμε σε ένα, ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με τον φόβο", τον οποίο έχουν διασπείρει "το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ". Προειδοποίησε ότι "δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση με ένα τόσο μεγάλο χρέος" και πριμοδότησε τη λύση της αναδιάρθρωσης, η οποία, όπως σημείωσε, "θα γίνει ούτως ή άλλως, όμως πρέπει να αγωνιστούμε για να μην πραγματοποιηθεί με τους όρους των δανειστών, αλλά με όρους σεβασμού της ανεξαρτησίας και της εθνικής υπόστασης της χώρας".

"Να στείλουμε το μήνυμα στην τρόικα και τους τοκογλύφους ότι η Ελλάδα θα αντισταθεί και δεν πουλιέται" κάλεσε τους συγκεντρωμένους ο καθηγητής Νότης Μαριάς τονίζοντας πως "η νέα Ελλάδα αγωνίζεται στις πλατείες για να ακυρώσει την αποικιοκρατική σύμβαση του Μνημονίου". Εξήρε τους πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος καλώντας τούς συγκεντρωμένους στα Προπύλαια να ενωθούν μαζί τους, γεγονός που επιδοκίμασε και ο καθηγητής Κώστας Μπέης. Ο τελευταίος επισήμανε ακόμη πως η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και πως "οι νέοι κατακτητές είναι οι δανειστές του πολιτικού συστήματος". Ο καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος, τέλος, πρότεινε ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους και την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπογραμμίζοντας ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη ύφεση.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι με την παρότρυνση των διοργανωτών κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να ενωθούν με τους "αγανακτισμένους" της πλατείας.

Νίκος Μορφονιός

12 comments:

Μηθυμναίος said...

Χτες ήμουν κι εγώ εκεί… στα Προπύλαια και στην πλατεία των «αγανακτισμένων»...

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου,
Εγώ σήμερα πέρασα απο τη ΣΠΙΘΑ. Θα γραφτείς μέλος; Σε λατρεύω γιατί είσαι αγωνιστής και με πάθος!
Φιλί του αποχαιρετισμού προς στιγμή

Ρούλα said...

Αγαπημένη μου Ιουστίνη
Τι να πω, ήρθες στα πάτρια σαν ένα δροσερό αεράκι που αγκάλιασες και μετέφερες τρυφερά τη γύρη της αισιοδοξίας!
Σε φιλώ πολύ πολύ!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου,
Πόσο θάθελα να μείνω κι άλλο να έρθω στα δικά σου μέρη. Αυτό είναι το όνειρό μου για την Ελλάδα, να γνωρίσω τη Θράκη σου, τη Θράκη μας.
Ηρθα σβούρα για μια εβδομάδα, αλλά είχα την τύχη να ζ'ησω και να κάνω πολλά.
Φιλί γλυκό της Αθήνας και του αποχωρισμού για μια ακόμη φορά.

Dionysios said...
This comment has been removed by the author.
Dionysios said...

Λαμογιο του κερατα ειναι κι αυτος ξαδερφουλα μου.
Μην ξεχναμε οτι εκανε και υπουργος του Δρακουμελ!!!
Τωρα μετανοιωσε?
Ας γυρισει με τοκο αυτα που εφαγε ή πληρωθηκε για να κανει τον υπουργο και μετα συζηταμε.
Εγω ημουν στο συνταγμα, λιγο χαβαλετζιδικο, αλλα πιο γνησιοι αγανακτησμενοι απο τους αλλους τους βολεμενους που σαν προβατα θελουν καθοδηγητες

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου,
Σε είδα στη διαφήμιση της Vodafone και σε καμάρωσα.
Πρέπει να σου πώ ότι ο Μίκης είναι πέρα και πάνω από βολέματα, είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης με λόγο προφητικό.
Με τον Μητσοτάκη είχε συνεργασθεί γιατί τον ενίσχυσε στην ιδέα της ελληνοτουρκικής φιλίας (των λαών) όταν το ΚΚΕ τον λοιδωρούσε.
Οταν δεν ξέρεις τί κρύβεται πίσω από τα γεγονότα, ίσως είναι δύσκολο να κρίνεις.

Σε λατρεύω και λέω να κάνω τη βιογραφία του Δρακουμέλ, να δώ τί σόι άνθρωπος ήταν αυτός!!!
Θα μ΄αγαπάς κι έτσι;

Michael Tellides said...
This comment has been removed by the author.
Michael Tellides said...

Πιστεύω πως η "ΣΠΙΘΑ" θα γίνει φλόγα στον Καναδά...

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου γλυκιά,

να ήμουν κι εγώ εκεί!
Δεν έχω πάει ΠΟΤΕ μου σε συλλαλητήριο,
μα αν ήμουν τώρα στην πατρίδα,
νομίζω θα μ' έβλεπες εκεί!

Φιλάκια,
γλυκιά μου,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

Justine's Blog said...

Θα γίνει η ΣΠΙΘΑ πυρκαγιά, θα γίνει η ΣΠΙΘΑ πυρκαγιά, έσω βέβαιος. Ο κόσμος δεν αντέχει την τυρανία ενός εξωελληνικού καθεστώτος.

Justine's Blog said...

Γιώτα μου,
Η εθνική αγανάκτηση τους έχει πνίξει , τους έχει ξεσηκώσει. Αγώνας για την ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπρέπειας με αρχηγό το Μίκη.
Φιλί ηλιόλουστο της πόλης μου!