ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, July 21, 2011

Νέα Υόρκη-Λευκάδα, σημειώσατε Χ

Τα κορίτσια κατέφθασαν στη Νέα Υόρκη για να εισπνεύσουν τη γρηγοράδα της μητρόπολης του κόσμου. Κι εμείς πεταχτήκαμε ως εκεί γιά να τις συναντήσουμε και να τους δείξουμε την αγαπημένη μας πόλη μέσα από τα μάτια μας.

Η περιήγηση περιλάμβανε τα βασικά, μια επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης , που δεν χορταίνεται ποτέ γιατί οι συλλογές του διαρκώς ανανεώνονται. Χορτάσαμε Σαγκάλ και Πικάσο στα πρώτα του έργα. Περπατήσαμε στην πλάζα του Ροκφέλερ, κάναμε μια βουτιά στην 5η λεωφόρο και καταλήξαμε να χαζεύουμε από το αυτοκίνητο τους ουρανοξύστες πάλι και πάλι.

Υστερα, κατεβήκαμε στο πάρκο της Μπάτερι και αττενίσαμε γιά μια ακόμη φορά το Αγαλμα της Ελευθερίας, σύμβολο της μεγάλης μετανάστευσης και του ονείρου της επιτυχίας. Οι αναφορές στο Ελις Αϊλαντ ξύπνησαν τις μνήμες απο τους δικούς μας μετανάστες στις αρχές του αιώνα.

Καταλήξαμε στην Ψαραγορά του Fulton για παραποτάμια βολίτσα με πλήθος κόσμου να τριγυρνά θυμίζοντας περατζάδες στα ελληνικά νησιά.

Και τελευταίο αφήσαμε το Σόχο, όπου περιδιαβήκαμε τις μπουτίκ-γκαλερί της εφήμερης μόδας. Κανονικά, κατοικοδρεύσαμε στην λατρεμένη Pradaτην πιό iconic κατάσταση της πόλης.

Επέστρεψα στο Μόντρεαλ με τα baroque γυαλιά ηλίου της φετινής κολεξιόν rada , ένα ζευγάρι για να θυμάμαι πως η τέχνη έχει παραχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα τη θέση της στην καταναλωτική μόδα των φθαρτών χρηστικών αντικειμένων.

Οι αγαπημένες μου φίλες εκ Λευκάδος χάρηκαν κάθε στιγμή της Νέας Υόρκης κι εγώ τις ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να δούμε μαζί την πόλη των θαυμάτων!Αλλά η Λευκάδα μας παραμένει παντοτινή ομορφιά του κόσμου!

Τζουστινάκι


Ο Ατλαντάς μας μπροστά στο Ροκφέλερ Σέντερ, απο αριστερά η δρ Βιβή Κοψιδά-Βρεττού, η αφεντιά μου, η δρ Αννα Κοψιδά και η καρδιολόγος μας Ρόζα Βρεττού
Ο Τέντ ανάμεσα στις καλλονές εκ Λευκάδος
Τέσσερα κορίτσια για φίλημα από τη Λευκάδα στη Νέα Υόρκη
Δεν θα πώς ποιός πίνακας είναι τίνος, σας αφήνω να μαντέψετε!



Στο πάρκο της Μπάτερι ένα ακόμη μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Η Ελληνική σημαία ανάμεσα στις άλλες σημαίες των κρατών που συμμετείχαν στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο





Ο Τέντ λατρεύει τον Βανγκόγκ

Κι εγώ τη Φρίντα Κάλο
Τα κορίτσια λάτρεψαν τη Wall Street



Αλλά επέμεινα πως η ζωή αρχίζει στο Σόχο

Στο ασανσέρ της Prada
Φωτογραφημένες στο απόλυτο σκηνικό της iconic Prada


4 comments:

katrine said...

Η Λευκάδα ομόρφηνε τη Νέα Υόρκη θέλεις να πεις, Justinaki!!

Φιλώ και εσάς και τη φιλία που καθρεπτίζεται με αγάπη στα μάτια σας.

Σόχο και πάλι Σόχο φιλενάδα:::))))))

Justine's Blog said...

Κατερινάκι λατρεμένο,
Λευκάδα νικάει Νέα Υόρκη στην αγάπη και την αληθινότητα των αισθημάτων. Και Σόχο νικάει upper Manhattan στην πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα.
Πολλά φιλιά από κορίτσι της πόλης σε κορίτσι της πόλης!!!

Αστοριανή said...

... και με την ζέστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σας ...έψησε η Νέα Υόρκη;

"καυτά" φιλάκια,
Υιώτα

Justine's Blog said...

Εμείς ακλώνητες νικήσαμε και τη ζέστη Αστοριανή καλή μου. Εσείς πώς την πολεμάτε την κατάσταση;