ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, January 31, 2012

Ο νέος πρέσβης του Καναδά γνωρίζει την ομογένεια του Τορόντο

Μια παραγωγική μέρα στο Τορόντο

Στο Τορόντο ταξίδεψα προκειμένου να παρευρεθώ στη συνάντηση του νέου πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Ρόμπερτ Πέκ τόσο με τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της ομογένειας όσο και με τα ηγετικά στελέχη της ομογένειας του Τορόντο. Η ημέρα διοργανώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Οττάβα κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου.

Σε ένα καθόλα άψογο γεύμα στο National Club του Τορόντο, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν των δύο πρέσβεων ο επιχειρηματίας κ. Ντάνιελ Αργυρός, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μεγάλα επιχειρηματική μεγέθη της νέας γενιάς των Ελλήνων, που έχουν κατορθώσει να ξεχωρίσουν στο ανταγωνιστικό τοπίο του Τορόντο. Επιχειρηματίες, δικηγόροι πολυεθνικών, αντιπρόεδροι μεγάλων εταιριών κατέφθασαν στο γεύμα που συντονίσθηκε από το γενικό πρόξενο κ. Αζεμόπουλο προκειμένου οι πρέσβεις της Ελλάδας και του Καναδά να δώσουν τις προδιαγραφές για επενδύσεις στην Ελλάδα της οικονομικής δίνης.

Εντυπωσιακή ηταν η ζέση του Καναδού πρέσβη, ο οποίος παρότρυνε τους Ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα των ευκαιριών, ενώ ο Ελληνας πρέσβης μίλησε για την πρόοδο στη ελληνική νομοθεσία περί της επίσπευσης των επενδύσεων και της παράκμαψης της γραφειοκρατίας.

Ηταν μια παραγωγική συζήτηση, που έφερε στο τραπέζι την αγάπη του νέου Καναδού πρέσβη για τη χειμαζόμενη Ελλάδα, το πάθος του για τον πολιτισμό της, την προσπάθειά του να συμβάλει στην καινούρια μέρα της.

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρέσβης, ο οποίος κινητοποιείται σε διάφορα επίπεδα σχετικά με τις καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, έδωσε τις συντεταγμένες των νέων νομικών πλαισιων τονίζοντας πως η χώρα προσφέρεται για αυτή τη χρονική στιγμή για έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εντυπωσιάσθηκα από την κινητικότητα του γενικού προξένου κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου, από την ικανότητά του να φέρει στο τραπέζι τα μεγάλα στελέχη του ελληνοκαναδικού επχιειρηματικού κόσμου.

Το βράδυ ο κ. Αζεμόπουλος παρέθεσε δεξίωση στην προξενική κατοικία, προκειμένου να συστηθεί ο Καναδός πρέσβης κ. Πέκ στην ελληνοκαναδική παροικία του Τορόντο και τους ταγούς της.

Ητα μια βραδυά με πολύ κόσμο, με φώς, με ανταλλαγή απόψεων αλλά και με πολλές και ετερόκλητες παρουσίες. Θέλω να συγχαρώ τον κ Αζεμόπουλο, που έχει καταφέρει να ενώσει τον Ελληνισμό του Μόντρεαλ κάτω από τη φτερούγα του Ελληνικού προξενείου.

Επιθυμώ να τον συγχαρώ που ενέπνευσε το επιχειρηματία κ. Τεντ Μαντζιάρης να ανακοινώσει ένα ταμείο υποτροφιών 250.000 δολαρίων με στόχο να σπουδάσουν Ελληνόπαιδες στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Το Τορόντο έχει αρχίσει να με εμπνέει, να με απογειώνει...

Τα εύσημα στον πρέσβη μας κ. Αγγελόπουλο και το γενικό μας πρόξενο κ. Αζεμόπουλο.

Συγχαρητήρια κύριοι που ανεβάζετε την Ελλάδα την ώρα που οι συγκυρίες την έχουν ρίξει στο ναδίρ

Ίουστίνη Φραγκούλη

Με τον ακάματο πρέσβη της Ελλάδας στην Οττάβα κ. Ε> Αγγελόπουλο, ο οποίος προωθεί τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας -Καναδά έχοντας κατορθώσει πλείστα .
Η οικογένεια με το νεαρό Κατσανέβα, ο οποίος ασχολείται ενεργά με το φοιτητικό κίνημα προωθώντας την Ελληνικότητα σε όλα τα επίπεδα. Αξιος απόγονος  του παππού του Ανδρέα Παπανδρέου, ακούραστος και αξιοθαύμαστος
Με τον Κώστα Πάπα μας συνδέουν πολλά και μας χωρίζει η απόσταση των πόλεων
Κόκκινες μπαλερίνες της κυρίας και κόκκινα Valentinos του Τζουστινάκι
Μια αγαπημένη παρέα: Αριστερόθεν ο γενικός πρόξενος του Τορόντο κ. Αζεμόπουλος, ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κ. Πέκ, ο συνεργάτης μου Κώστας Κρανιάς  και δεξιά ο επίσης συνεργάτης Μάκης Ανδρικόπουλος με την αδελφή του
Είμαστε παρήφανοι για την εντιμότατη δικαστή του Αρείου Πάγου κα Ανδρομάχη Καρακατσάνη, που συνομιλεί με τον Αλέξανδρο, τη δικηγόρο Ρία Τζίμα
Η νεολαία έδωσε δυναμικά το παρόν στη δεξίωση του γενικού προξένου, κάτω από τη μπαγκέτα του οποίου οδηγείται σε ωραίες πρωτοβουλίες
Ο πρέσβης κ Ρόμπερτ Πέκ με τον επιχειρηματία κ. Ντάνιλε Αργυρό και τον δικηγόρο κ. Χρήστος (Κρις) Γερμανάκο

Αγαστή συναργασία ανάμεσα στους Ελληνες διπλωμάτες μας κάνει θαύματα στον Καναδά
Στη μέση οι δύο πρέσβεις, αριστερά ο γενικός πρόξενος και δεξιά ο οικοδεσπότης του γευματος κ. Αργυρός
Μια οικογενειακή φωτογραφία

Ο κ. Χρήστος Γρίβας (αριστερόθεν) ήταν η ψυχή της διοργάνωσης με τους επιχειρηματίες καθότι είναι ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στο Τορόντο

Με τον Κώστα Κρανιά, την εκπαιδευτική σύμβουλο του γενικού προξενείου
Με τον αγαπημένο φίλο Βασίλη Σκλάβο

Η οικογένεια με τον πρέσβη κ. Πέκ, ο Τεντ συνδέεται από χρόνια καθώς γνωρίζει τη σύζυγό του Μαρία Πέκ παιδιόθεν

8 comments:

Μηθυμναίος said...

Όλα λαμπρά και ωραία! Να πω στ' αυτί σου ότι ξεχωρίζεις...

Είθε τέτοιες κινήσεις να είναι ωφέλιμες για την πατρίδα μας που δεινοπαθεί.

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Καλό μας μληνα, τί θα έλεγε ο φίλος μου; μόνο ότι ξεχωρίζω.
Πρέπει να σου πώ ότι ο κ. Πέκ είναι εξαιρετική φυσιογνωμία, Ελληνολάτρης και γι αυτό έτοιμος να βοηθήσει στο ανέβασμα της παρίδας. Εξαιρετικός διπλωμάτης στ' αλήθεια!
Και οι δικοί μας διπλωμάτες είναι αστέρια, για π΄ρωτη φορά έχουμε αυτή την ευτυχή συγκυρία!
Φιλιά βροχερά

pylaros said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη

Όπως πάντα πετυχημένη η παρουσίασή σου των γεγονότων που αφορούν την γενέτειρα στην ξένη, μα πιο πολύ μου άρεσε η ομιλία του Έλληνα Πρεσβη

(Ελληνας πρέσβης μίλησε για την πρόοδο στη ελληνική νομοθεσία περί της επίσπευσης των επενδύσεων και της παράκμαψης της γραφειοκρατίας)
Ευχή μου να επαληθευθούν τα λόγια του αυτά,

χαιρετισμούς
Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Γαβρίλη,
Ναι, η Ελλάδα έχει μπεί στη νομοθεσία των φαστ τρακ επενδύσεων, δεν έχει άλλα περιθώρια για γραφειοκρατία.
Ηταν υπέροχες οι εκδηλώσεις, καταπληκτικές παρουσίες των διπλωματών του Καναδά και της Ελλάδας.
Χαίρομαι να προυσιάζω σε φωτογραφίες τα γεγονότα, απλώς έχω πρόβλημα με τη σύνδεση στο νέο μου σπίτι, θα διορθωθεί κι αυτό!
Φιλάκια βροχερά

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου!
Τι ομορφιές είναι αυτές!
ΟΛΩΝ ΣΑΣ!
Να είστε πάντα καλά, μ΄επιτυχίες!
Για την Πατρίδα, πρώτα!

Συνάχι από τον τρελόκαιρο... και βάλε!
Φιλάκια σε όλους σας,
Υιώτα

LIA said...

Αγαπημένη μου Ιουστίνη,

Πολύ όμορφα και πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα μας παρουσίασες στην ανάρτησή σου.
Να τα διαβάζουμε και να χαιρόμαστε, όταν βλέπουμε πόσο αγαπούν και νοιάζονται για την πατρίδα μας, άνθρωποι που ζουν τόσο μακριά της.
Είναι ελπιδοφόρο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα μας.
Συγχαρητήρια σε όλους σας.

Σου στέλνω κρητικά φιλάκια

Justine's Blog said...

Αστοριανή μου αγαπημένη,
Πάντα με τον καλό και αισιόδοξο λόγο σου.Περαστικά και να προσέχεις την πονηρή τη γρίππη. Εμένα δε λέει να με αφήσει!

Justine's Blog said...

Λία αγαπημένη του Κρητικού πελάγους,
Προσπαθώ να μεταφέρω τα σπουδαιότερα, αλλά η καθυστέρηση της σύνδεσης με έχει τσακίσει. Τώρα γράφω από ξενοδοχείο στη Βοστώνη.
Φιλιά βοστωνέζικα