ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, June 4, 2012

Η λύση βρίσκεται στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


ΥΓ. Το άρθρο δημοσιεύεται σήμερα στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, στη στήλη μου Ιδιοχείρως

Της Ιουστινης Φραγκούλη-Αργύρη

Τελικά, αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας στην ευρωζώνη, η καταστροφική συνέργειά της στην ολοένα επιδεινούμενη κρίση χρέους της ευρωζώνης. Οπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι του Βερολίνου, η χώρα της Μέρκελ κατόρθωσε να τσεπώσει 55 δισεκατομμύρια ευρώ από τη διαφορά του επιτοκίου (οι τράπεζες της δανείζονται με 0% και δανείζουν τις χώρες  με 5,6%τις αδύναμες χώρες ) τα τελευταία δύο χρόνια . Παράλληλα η Γερμναία πέτυχε να αυξήσει κατά 50% τις εξαγωγές της λόγω της πτώσης του ευρώ στην νομισματική αγορά.
 Την ίδια ώρα οι οικονομίες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας πάσχουν απο το ίδιο σύνδρομο με  τα ίδια συμπτώματα σαν αυτά του ιού της Ελλάδας: ύφεση, ανεργία, κρίση χρέους σε μια διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση.
Αν τελικά η Ελλάδα πάει σε πτώχευση και την αναγκάσουν να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ποιά τράπεζα θα δανείσει τις υπόλοιπες χώρες  καθώς οδεύουν κι εκείνες διαρκώς προς τον γκρεμό της πτώχευσης;
Οπως εξήγησε τις προάλλες σε ένα σεμινάριο ο  καθηγητής Κίμων Βαλασκάκης  η Ελλάδα ήταν ο πρώτος ασθενής μιας διαδιδόμενης ασθένειας που έχει ως συμπτώματα την ύφεση, το χρέος και την ανεργία και από την οποία πάσχουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες  χώρες της ευρωζώνης.
Ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να ακρωτηριάσει την Ελλάδα χωρίς να υποστεί τρανταγμούς ολόκληρος ο δυτικός κόσμος , ο οποίος τραπεζικά και οικονομικά  αλληλοσυνδέεται.  Ο δρ. Βαλασκάκης τόνισε  καθαρά πως είναι μη ρεαλιστικά τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, «δεν μπορείς να μειώσεις το χρέος μιας χώρας κόβοντας μισθούς», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να καταδικασθεί και να διαγραφεί το μνημόνιο.
Ο δρ. Βαλασκάκης είπε ότι υπάρχουν τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα:
Να κηρύξει πτώχευση και να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ
Να κηρύξει πτώχευση και να πληρώνει το χρέος
Να κηρύξει πτώχευση και να μην αποπληρώσει το χρέος
Να κηρύξει πτώχευση αλλά να μην εγκαταλείψει το ευρώ, καθώς δεν υπάρχει μηχανισμός στο ευρωπαϊκό σύνταγμα που να προβλέπει κάτι τέτοιο.
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συμφέρει κανένα ούτε την πανίσχυρη Γερμανία, γιατί αν η Ελλάδα πέσει έξω, οι δανειστές θα ανεβάσουν τα σπρέντς στα αδύναμα ευρωπαϊκά κράτη και θα επαναληφθεί το σενάριο της Ελλάδας χωρίς τελειωμό. Αυτή είναι μια καταδικασμένη λύση, τόνισε ο σπουδαίος οικονομολόγος, γιατί θα καταστραφεί η ευρωζώνη και η Γερμανία θα απομείνει με ένα δυνατό μάρκο το οποίο δεν θα της επιτρέπει να κάνει εξαγωγές των προϊόντων της.
Ο δρ. Βαλασκάκης προτείνει την εξής λύση: Να υποτιμηθεί το ευρώ από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με τον πανικό της Ελληνικής κρίσης χρέους οι εξαγωγές των Ευρωπαίων θα γίνουν ανταγωνιστικές. Στη συνέχεια η Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο, που είναι:  η έκδοση ευρωομολόγων, η κεντρική οικονομική διοίκηση των κρατών μελών με την επιβολή οικονομικής αρμονίας στον προϋπολογισμό των κρατών-μελών, τύπωμα χρήματος προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ενωση να αποκτήσει μια ομοσπονδιακή οικονομική πολιτική, που είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την ευρωζώνη.
“Εαν η ΕΚΤ αλλάξει ρούν θα μπορεί να ελέγχει την Ευρώπη στο σύνολό της, να δανείζει κατευθείαν στις χώρες –μέλη κι όχι στις τράπεζες οι οποίες αισχροκερδούν εναντίον των κυβερνήσεων” επισήμανε ο Κίμων Βαλασκάκης.
Αυτά είπε ο δρ Βαλασκάκης προτείνοντας πρακτικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να απελευθερώσουν την παγιδευμένη οικονομική πολιτική της Ευρώπης με τις διαδοχικές κρίσεις χρέους.
Επομένως, είναι φανερό ότι η Γερμανία δε μπορεί άλλο να παταέι τη μπότα της στην ευρωζώνη με το χιτλερικό στύλ του κατακτητή. Στην προσπάθειά της να αποκομίσει μόνο δικά της οφέλη, θα συντρίψει την ευρωζώνη τορπιλίζοντας την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.
Ολα τα ελληνικά κόμματα πρέπει να συνασπισθούν και να προωθήσουν μία και μόνο βιώσιμη λύση για την έξοδο της Ελλάδας από το αδιέξοδο: να καταγγείλουν το μνημόνιο (ακόμη κι αν κάποια κόμματα έχουν αναγκαστεί να το υπογράψουν), να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι με τη Γαλλία , την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και να ξαναγράψουν το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δεν ανήκει στη Γερμανία και στη Μέρκελ αλλά στις χώρες της ευρωζώνης.
Μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα να λάμψει κάποια ακτίδα φωτός στο μακρύ μαύρο τούννελ της Ελλάδας αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό του χρέους!

3 comments:

Ρούλα said...

Αμήν, Χρυσόστομη Ιουστίνη! Σήμερα μέρα που είναι, ας κάνουμε και επίκληση στο Άγιο Πνεύμα για να επικρατήσει η σύνεση!
Να συμπληρώσω για ακόμη μια φορά ότι η ψύχραιμη ματιά όσων είστε εκτός συνόρων αλλά με περισσή αγάπη παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα, είναι πολύτιμη.
Σε φιλώ πολύ πολύ!

Justine's Blog said...

Ρούλα αγαπημένη,
Βλέπεις ότι η Γεανία παίζει μπάλα στο γηπεδο μόνη της. Δεν έχει επικρατήσει ακόμη η λογική του συνασπισμού των κρατών της Νότιας Ευρώπης, για να αλλάξει όλη η λειτουργία της ΕΚΤ.
Η Γερμανία κερδίζει λεφτά από τα επιτόκια και από την πτώση του ευρώ. Αλλά θα κατατστρέψει τα πάντα στο διάβα της.
Εμείς λατρεύουμε την Ελλάδα και το λαό μας, δεν αντέχουμε άλλο την κατρακύλα.
Φιλί γλυκό

pylaros said...

Η Προπαγάνδα εναντίων της Ελλάδος ΟΡΓΙΑΖΕΙ σε όλα τα ξενόγλωσσα δελτία ειδήσεω, γραπτού του τύπου και παντού.

Aκουσα την Κυριακή 03/06/12 το Πρωί στο BBC μια αντποκρίτια των Times
ΟΙ Έλληνες ΔΕΝ ξεχνούν ότι (Your Grandfather killed my Grandfather)

Ο Θεός να βάλει το χέρι του μα και μυαλό στα κεφάλια των υπευθύνων.

Χαιρετώ σε αγαπητή μου Ιουστίνη

Γαβριήλ
Ν.Υ.