ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, September 30, 2012

Η Μικροπολιτική της Νέας Ηγεσίας των ΜΜΕ!


Η πολιτική ζωή του τόπου είναι ένας αχταρμάς συνεχιζόμενων καθυστερήσεων σε ζωτικές αποφάσεις για τις περικοπές των εξόδων στη δημόσια διοίκηση. Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια αγκυλωμένη τριανδρία, που δε μπορεί να συμφωνήσει στα αυτονόητα ελάχιστα, που θα κάνουν την οικονομία να εκκινήσει επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ύφεσης.

 
Αντίθετα η εν λόγω κυβέρνηση στοχοποιεί τους μισθούς και τις συντάξεις των καταδικασμένων Ελλήνων αυξάνοντας τους φόρους και τις κάθε είδους επιβαρύνσεις, την ώρα που έτσι κι αλλοιώς τα καύσιμα και άλλα διεθνή μεταλλεύματα έχουν ανοδική πορεία οδηγώντας τον τιμάριθμο σε εξωφρενικά ύψη.

 
Η ειρωνία είναι ότι μέσα στον ορυμαγδό της ύφεσης και του κινδύνου να εκτραπούμε από την ευρωζώνη,  η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει τη μικροπολιτική της ατζέντα στις θέσεις, που θεωρεί ότι θα πάιξουν ρόλο σε τυχόν επόμενες εκλογές. Ετσι, συνωστίζει τα στελέχη της στην τραγική ΕΡΤ, προσπαθώντας να βολέψει ημετέρους σε διευθυντικές θέσεις, επιβαρύνοντας έτσι τον κρατικό προύπολογισμό.

 
Την ίδια τακτική ακολουθεί και με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εν λόγω κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσον προκειμένου να εξωθήσει τον πρόεδρο και διευθυντή κ. Ηλία Μάτσικα σε παραίτηση για να εγκαταστήσει ημέτερο στέλεχος, που θα πάρει τον διευθυντικό μισθό και ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει τη μικροπολιτική προοπτική της καθημερινής αστειότητας.

 
Ο κ. Ηλίας Μάτσικας κατά τη διετή θητεία του έχει αναδιαρθρώσει διοικητικά και δημοσιογραφικά το ΑΜΠΕ παρότι η συγκυρία (ευτυχώς!) δεν του επέτρεψε να κάνει νέες προσλήψεις. Εχει δώσει παρασκηνιακούς αγώνες για να αποσυνδέσει το μισθολόγιο των δημοσιογράφων από το δημοσιοϋπαλληλικό ενιαίο μισθολόγιο, έχει προσπαθήσει να επαναφέρει το ΑΜΠΕ στην πρότερη μορφή της αυτονομίας του (δεν τα κατάφερε όμως). Ο σημερινός διευθυντής του ΑΜΠΕ πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το εθνικό πρακτορείο την ώρα που λυσσομανούσε γύρω του η προοπτική να σφραγιστεί με την πολιτική ξεπουλήματος εκ μέρους των εταίρων.

 
Γνωρίζω τη δράση του προσωπικά, καθώς δουλέψαμε παρασκηνιακά για να κρατήσουμε το ΑΜΠΕ την ώρα, που η ΤΡΟΙΚΑ δεν τόβρισκε συμφερτικό για τον προϋπολογισμό του κράτους. Στην πραγματικότητα η ΤΡΟΙΚΑ θέλει να απογυμνώσει την Ελλάδα από οποιαδήποτε δική της πολιτική φωνή στο εξωτερικό, καθώς επιθυμεί το προτεκτοράτο της, η Ελλάδα,  να είναι αντικείμενο χλευασμού και παραπληροφόρησης των ξένων διεθνών πρακτορείων. Αλλοιώς, δεν θα έκανε εισήγηση να καταργηθεί η επίσημη φωνή της χώρας, που κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό τα ελάχιστα 7  εκατομμύρια ευρώ!!!

 
Ωστόσο, ο κ. Ηλίας Μάτσικας φαίνεται ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, μάλλον στέκεται εμπόδιο στην ισοπέδωση του ΑΜΠΕ.

 
Ετσι με μια νέα τροπολογία (που θα την περάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) η κυβερνητική τριαρχία προσπαθεί να καταργήσει τη θέση του διευθυντού/ προέδρου του ΑΜΠΕ προκειμένου να φωτογραφίσει την απόλυσή του κ. Ηλία Μάτσικα, μεθοδεύοντας ταυτόχρονα την απαξίωση και διάλυση του εθνικού πρακτορείου.

 
Επειδή καθημερινά στο εξωτερικό δίνουμε μάχες για να αναστρέψουμε την κάκιστη εικόνα για την πατρίδα μας...

 
Επειδή έχω συνειδητοποιήσει πλήρως ότι το Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι η μόνη φωνή της χώρας στο εξωτερικό (με τις μεταφρασμένες σε διάφορες γλώσσες ελληνικές ειδήσεις) και την έντιμη εν πολλοίς δημοσιογραφία...

 
Επειδή πάνω από δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια είμαι μια Ελληνίδα που μαζί  με όλες τις ελληνογενείς οντότητες δίνουμε μάχες για  να διασώσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας στη Βόρεια Αμερική...

 
Εγκαλώ τη νέα ηγεσία του υπουργείου τύπου για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με το ΑΜΠΕ και ζητώ δημόσια να σταματήσει το παιχνίδι διάλυσης του πρακτορείου , προκειμένου να ενταχθεί στην ελάχιστα χρήσιμη ΕΡΤ.

 
Ζητώ να τελειώσουν οι μεθοδεύσεις για την απόλυση του κ. Ηλία Μάτσικα , που θα οδηγήσουν στην αποσύνθεση και απαξίωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Ελλάδας.

 
Εδώ και τώρα ας τελειώσουν οι εκβιασμοί και οι αθλιότητες της νέας ηγεσίας των ΜΜΕ,  που αναπόδραστα και αναμφίβολα θα οδηγήσουν στην αποσύνθεση του ΑΜΠΕ, του μοναδικού ενημερωτικού εργαλείου της επίσημης ελληνικής πολιτείας στο εξωτερικό!!!

 

ΥΓ. Αυτό το κείμενο γράφτηκε μετά λόγου γνώσεως, όχι για να διασωθεί η θέση του κ. Ηλία Μάτσικα αλλά για καταγγελθεί η μεθόδευση εναντίον του ΑΜΠΕ.

 

 

 

No comments: