ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, February 25, 2013

Οσκαρς @ Justinakion

Με την Ελεν Φωτόπουλος τα είπαμε για τα καλά


Η βραδυά των Οσκαρ φέτος ήταν αρκετά βαρετή με ολίγον εθνικισμόν. Ο νεαρός παρουσιαστής, «γουαναμπί Φράν Σινάτρα» ήταν πολύ άνευρος. Το σενάριο της βραδυάς, ιδιαίτερα στην αρχή , ήταν κάπως.. Οι ηθοποιοί/παρουσιαστές των βραβείων δεν είχαν καλοδιαβάσει τα λόγια τους και πολλοί έχαναν τον ειρμό! Τα σκηνικά ήταν τα μόνα που έσωσαν τη χθεσινή παράσταση!

Η απονομή του Οσκαρ της καλύτερης ταινίας στο Μπέν Αφλεκ γιά την «Αργκώ», που οι Καναδοί παραπονούνται πως παραποιεί την περίφημη ιστορία της διάσωσης των αμερικανών στο Ιράν μέσω της καναδικής πρεσβείας , ανεβάζει τους τόνους της αμερικάνικης υπερηφάνειας. Η απονομή όμως του βραβείου από τη Μισέλ Ομπάμα κατευθείαν από το Λευκό Οίκο ήταν η έκπληξη της βραδυάς με ολίγο εθνικιστικό τόνο εισέτι.

Εννοείται πως το Οσκαρ της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στο Ντάνιελ Ντεϊ Λιούις, ο οποίος  κράτησε ολάκερο το έργο του Λίνκολν στην πλάτη του. Σίγουρα ο Σπίλμπεργκ αφέθηκε στους ώμους του ιρλανδού ηθοποιού και δεν έδειξε την πρωτοτυπία του στο συγκεκριμένο επικό έργο. Οπότε δικαίως έχασε το Οσκαρ.

Χαίρομαι που ο σκηνοθέτης της «Ζωής του Πί» Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία του, γιατί ήταν πραγματικά τιτάνεια η προσπάθειά του να προσαρμόσει το βιβλίο του Γιάν Μαρτέλ στον κινηματογράφο.

Η νεαρούλα αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το 'Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως διπολικής στην τρυφερή ταινία Silver Linings Playbook, το οποίο είχα βρεί εξαιρετικό ως φίλμ.

Το 'Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού κέρδισε η βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ για το "Skyfall" , θέμα της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Η Αντέλ ήταν τόσο θεά χθες που θεωρώ ότι έκλεψε όλη τη βραδυά χθες με τη μαγική φωνή της που κάνει τόσα κύματα . Ασε που αυτή η παιδική της σεμνότητα με γοητεύει, με στέλνει κανονικά.

Η Αν Χάθαγουεϊ , όπως ήταν αναμενόμενο- κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία-μιούζικαλ  «Οι Άθλιοι», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρος Ουγκώ. Η Χάθαγουεϊ ήταν ένα από τα φαβορί για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου.Το ροζ φορεματάκι της έγινε το θέμα της βραδυάς.

Η αυστρο/καναδική  ταινία «Αγάπη» κέρδισε την Κυριακή το
Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κατά την 85η απονομή των βραβείων, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Προσωπικά η εν λόγω ταινία δεν μου άρεσε γιατί ήταν καταθλιπτική και απαισιόδοξη. Μια θεατρική και ουχί κινηματογραφική απεικόνιση του ανθρώπινου εκφυλλισμού στα δυσκολα χρόνια του γήρατος.

Επίσης, χάρηκα που ο Ταραντίνο μου πήρε το βραβείο του πρωτότυπου σεναρίου, γιατί ο Ταραντίνο με το «Τζάνγκο» του έγραψε πάλι στην οθόνη διακωμωδώντας σκληρά τα σπαγκέτι-ουέστερν.

Βρήκα υπερβολικό το γεγονός ότι ο Κρίστοφ Βάλτζ του «Τζάνγκο» πήρε το βραβείο του β αντρικού ρόλου, τον είχα βρεί πολύ στημένο σε όλη την ταινία!!!

Εμείς είδαμε τα Οσκαρ με την παρέα μας, την Ελεν και το Νίκ. Εν μέσω πίτσας και αφρώδους οίνου  στοιχηματίσαμε ως είθισται. Ο Τεντ και η Ελεν κέρδισαν με 5 νίκες, ακολούθησα με 4. Ο Νικ, ως γνήσιος καλλιτέχνης και αντικονφορμιστής, δεν έπιασε ούτε ένα φίλμ, γιατί σημάδεψε μόνο ό,τι του άρεσε κι όχι ό,τι επρόκειτο να κερδίσει...

Και του χρόνου!

 


 Ο Νίκος ήταν ένας μοναχικός λύκος, που στοιχημάτισε σε ό,τι γούσταρε

 

4 comments:

Αστοριανή said...

Φίλη μας,
...τα είδαμε για πρώτη φορά
από την αρχή ως το τέλος -με
διακοπές από τον Δημήτρη σε ποδόσφαιρο,
μασουλώντας καρύδια με γιαούρτι,
2.30 ώρες βαρετές!
κι εκείνο το τραγούδι (ο ...θεός να το κάνει!) για τα μπουμπς!!!!!
Έχω δίκιο ή η γεύση μας έχει ατονίσει;

...κι η Μισσέλ, λες και φορούσε περούκα! το φόρεμα; καλό, παιδικό! πόσο θα πλήρωσε...

Χαιρετισμούς, σε όλους σας, Ιουστίνη μας,
και του χρόνου.
Υιώτα

Justine's Blog said...

Ηταν μια βαρετή βραδιά ομολογώ! Οπως την περιγράφεις. Και η Μισέλ μεταλλίκ!!!

Froghall said...

επικρατεστερη ολων των ταινιων ηταν το Αργκο...χιλιες φορες καλυτερο απο τον Οσαμα...εμενα ο Waltz μου αρεσε υπερβολικα παρα πολυ επισης :) οχι για το παιξιμο αλλα για τον χαρακτηρα που ηθελε να αποδωσει ;)

Justine's Blog said...

Βατραχάκι μου, το Αργκο πάντως δεν ήταν καλύτερο από τη Ζωή του Πί σε επίπεδο ταινίας. Οσο γιά τον Βάλτζ, τον βρήκα υπερτιμημένο. Ο ρόλος του ήταν ότνως ωραίος και ταραντίνικος!