ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, March 13, 2013

Ο Πολυπολιτισμός του Καναδά είναι προσβολή;


 
Ενα αμφιλεγόμενο άρθρο γνώμης δημοσίευσε ταυτόχρονα στην Globe and Mail και τη La Presse o δικός μας γερουσιαστής Λίο Χουσάκος. Ο Λίο Χουσάκος γράφει ότι η πολιτική του Πολυπολιτισμού του Καναδά (αυτή που μας επέτρεψε να έχουμε Κοινοτικά κέντρα, ελληνόφωνα σχολεία, την έδρα στο Πανεπιστήμιο ΜcGill και όλες τις απολαβές της εθνικής μας ταυτότητας)  είναι παλιοκαιρίτικη και χρησιμοποιήθηκε από τους πολιτικούς του Καναδά προς άγραν ψήφων και πολιτικών οφελών.

Ο δικός μας Λίο προτείνει στον Καναδά να γίνει μια χοάνη σαν την Αμερική, να λιώνει και να αφομοιώνει τις εθνότητες , να γίνουμε μόνο Καναδοί γιατί αυτό είναι το πραγματικό μας στάτους.

Ο πολυπολιτισμός είναι μια παλιοκαιρίτικη προσβολή μας λέει. Μήπως θα πρέπει ο οργανωμένος Ελληνισμός ολόκληρου του Καναδά να δώσει μια ηχηρή απάντηση στο Λίο, που αυτοαποκαλείται Ελληνοκαναδός γερουσιαστής όταν και όπου χρειάζεται;

Για περισσότερα περι το άθρο του Λίο Χουσάκου ΕΔΩ

2 comments:

cook said...

Τι να πεις... εδώ έφτασαν αυτοί που ζουν και δρουν πολιτικά στην Ελλάδα να λένε και να κάνουν χειρότερα (λέγε με Μπουτάρη...)

Justine's Blog said...

Ναι, αλλά εδώ έχουμε ένα κράτος ανοχής και πολυπολιτισμού, φαντα΄σου να σβήσουμε τις εθνοτητες από το χάρτη! Κι όλα αυτά να προέρχονται από ένα Ελληνοκαναδό. Αισθάνομαι βαθειά προσβολή!