ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, October 13, 2013

Νικήτας, πρωταγωνιστής στα Βαφτίσια του




Ο Νικήτας ήρθε στη ζωή των γονιών του μετά από πολλή αναμονή και πολλες προσπάθειες, γι αυτό ήταν σαν ένα δώρο ζωής η γέννησή του. Μεγάλωνε ήσυχα και ειρηνικά, απαιτώντας ελάχιστη προσοχή, καθώς ήταν και είναι περιτρυγυρισμένος από πολλή αγάπη. Η μητέρα του Μαρία Νάνας, ο πατέρας του Αγγελος Ελευθεριώτης και η μεγάλη του αδελφή Στέλλα τον νταντεύουν. Ολος ο οικογενειακός και φιλικός περίγυρος τον λατρεύει σαν Πρίγκηπα.

Ο Νικήτας  γεννήθηκε ξανθούλης και μεγάλωσε με ένα ολογάλανο καθάριο βλέμμα. Εχει συμπληρώσει ήδη τον πρώτο χρόνο της ζωής του κι έτσι το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 έγιναν εν χορδαίς και οργάνοις τα Βαφτίσια του. Πήρε το όνομα του πατρικού του παππού Νικήτα Ελευθεριώτη χαρίζοντας περιφάνεια σε όλη την οικογένεια.

Η βάφτιση του Νικήτα έγινε στο ναό της Αγίας Μαρκέλλας, μια μινιατούρα με όμορφο τέμπλο και ζεστή ατόσφαιρα. Ο Νικήτας ήταν ένας άνετος βαφτιζόμενος, δεν έρριξε κανένα δάκρυ καθόλο το μυστήριο της Χριστιανικής του βάπτισης.

Αντίθετα, διασκέδασε κάθε λεπτό με τους γονείς τους, τους νονούς του και τους φίλους της οικογένειας, χαριζοντας αφειδώς χαμόγελα σε όλους. Δεν παραπονέθηκε ούτε όταν τον έγδυναν, ούτε όταν ο ιερέας του έβρεξε τα ματάκια στην Κολυμβήθρα ούτε όταν η θεία του προσπαθούσε να τους φορέσει ζιπούνια, παντελόνι, γιλέκο σακάκι, γραβάτα. Ηταν σε μια διάθεση απόλυτης χαράς, απολαμβάνοντας το γεγονός ότι ήταν το κέντρο του κόσμου μας.

Ακολούθησε ένα καταπληκτικό πάρτυ στο Embassy Plazza του Λαβάλ, όπου η ατμόσφαιρα ήταν κομψή και το φαγητό πλούσιο και πρωτότυπο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Η μαμά του Νικήτα είχε στολίσει την αίθουσα γύρω από το ναυτικό θέμα, το οποίο είχε η Βάφτιση και μια υπέροχη τούρτα έφερε το όνομα του Νικήτα. Μπομπονιέρες με ναυτικά σχέδια και καλοκαιρινές σαγιονάρες συμπλήρωσαν την βραδυά.

Ενας σούπερ μάγος με κουνέλια και περιστέρια έκανε νούμερα στα παιδάκια, που τον λάτρεψαν.

Βέβαια, πρωταγωνιστής του πάρτυ ήταν ο νεοφώτιστος Νικήτας, ο οποίος παρά τη συγκίνηση και την κούραση, περιφέρθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του από τραπέζι σε τραπέζι, χαρίζοντας χαμόγελα λες και ήταν μεγάλος.

Υστερα ήπιε την μπουκάλα με το γάλα του και έγειρε ήσυχος στο καροτσάκι του, αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους να χορέψουμε μέχρις εσχάτων.Οι μουσικές σε υψηλά ντεσιμπέλ ουδόλως τάραξαν τον μακάριο ύπνο της ευτυχίας του.

Μαρία και  Αγγελε να σας ζήσει ο Νικήτας. Συχαρητήρια και στις άξιες μικρές νονές του Ντέμη Τσαμουρίκος και Γεωργία Αυγουστή!
 
Τζουστινάκι


Μια πρωτοτυοη κομψή διακόμηση από τη μαμά Μαρία Νάνας
Ο Πάρις Πέτρου ήταν ο επίσημος φωτογράφος της βραδυάς
 Το Τζουστινάκι η επίσημη κοσμικογράφος

 Μάνια, σ' αγαπώ , της είπε ο Νικήτας κι εκείνη έλιωσε
 Ηρθε και στη δική μο αγκαλιά
 Ω! μια χαρά, θα βουτήξω!
 Δεν θα κλάψω γιατί τώρα γίνομαι Χριστιανός
 Η Στέλλα ήταν μια κομψη δεσποινίς
 Ο νονός βοήθησε στην υπόθεση την κόρη του Ντέμη
 Ο Νικήτας έκοβε βόλτες έξω από το ναό με την πιπίλα
 Η τούρτα του ήταν μαγική!
 Με τη Γιούλη χορέψαμε
 Μου αρέσει η Κολυμβήθρα
 Ο Πάρις ανάμεσα στη Μάνια και τη Τζουστινάκι
 Ο Τέντ προαλείφεται για παπούς
 Η Ντέμη θα είναι η νονά μου κι ας με κρατάει ο μπαμπάς της αγκαλιά
 Η Αγία Μαρκέλλα, ένας ναός κομψοτέχνημα στην καρδιά του Πλατό
 Ολα όλα! Θέλω την πιπίλα μου . Είμαι εξαρτημένος.
 Ο θείος Τζον Νάνας με την άλλη νονά και ξαδέλφη Γεωργία Αυγουστή και τη συνοδό του
 Τελικά, ο Γιώργος Παπαδάκος φροντίζει το χώρο του όσο κανείς
 Η θεία Πάρις Νάνας τον έντυνε

 Ο πρωταγωνιστής με τους συμπραταγωνιστές του Βαφτισιού. Η μαμά τον κρατάει, δίπλα της η νονά Ντέμη, παραδίπλα ο πατέρας Αγγελος Ελευθεριώτης. Στην κάτω σειρά η νονά Τζίτζη και η αδελφή Στέλλα
 Με τον βοηθό νονό
 Είμαι υπομονετικός κι όταν με ντύνετε
 Ο ΄περήφανος πατέρας Αγγελος

 Οι γονείς μου με ήθελαν τόσο!
 Η Πάρις με την κόρη της Τζίτζη και την ανηψιά της Στέλλα
 Ο μάγος μάγεψε τα παι΄διά
Είμαι κούκλος και το ξέρω!

2 comments:

Fairy-Mairy said...

S'eyxaristw Ioustini mou gia to omorfo arthro pou egrapses, kai gia tis wraies photo. Eyxomai na perasate oloi kala. I love you !!!

Justine's Blog said...

Beuatiful gracious Nikitas was the star! And you made a fantastic party for him. Na sas zisei!