ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, January 19, 2014

Χόλλυγουντ, και Μπέβερλι Χίλς , δύο κόσμοι σε διάσταση!!

 
Καθώς ήρθαν τα νέα για τις υποψηφιότητες των Οσκαρς και γέμισαν πάλι οι οθόνες γκλαμουριά, εγώ πηγαίνω πίσω στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Καλιφόρνια.  Γεμάτοι απο προσδοκίες για τομεγάλο και χλιδάτο Χόλλυγουντ, επισκεφθήκαμε τη Μέκκα του Αμερικανικού Σινεμά.

Πήραμε το δρόμο του Χόλλουγουντ πιστεύοντας ότι θα συναντούσαμε τα αξιοθέατα του σινεμά. Οι περίφημες λεωφόροι Sunset Boulevard και Hollywood Boulevard ήταν απίστευτα απογοητευτικές. Χαμηλά χτίσματα , βενζινάδικα, σκουπίδια στις άκρες των μπουλβάρ, άστεγοι, ναρκομανείς , φανταχτερές γυναίκες αποτελούν  την ατμόσφαιρα  του Χόλλυγουντ.

Κι όταν φτάσαμε στον  πολυδιαφημισμένο  δρόμο των αστεριών , τότε το ηθικό βυθίστηκε εντελώς στην απογοήτευση. Το περίφημο Chinese Theater και το νεοχτισμένο Dolbie theater, όπου γίνεται πλέον η τελετή των Οσκαρς, αποτέλεσαν υλικό για ακόμη μεγαλύτερη διάψευση της προσδοκίας.

Επίδοξες στάρλετς, νεαροί ντυμένοι Ζορό και με άλλες κινητογραφικές αμφιέσεις κυκλοφορούσαν στα λερά πεζοδρόμια εκλιπαρωντας για δύο δολάρια τη φωτογραφία. Παιδιά που έφτασαν μέχρις εδώ από τα πέρατα του κόσμου, αναζητώντας το όνειρο της μεγάλης καριέρας, συντετριμμένα από την ακύρωση των στόχων τους. Ενας κόσμος βυθισμένος στο μηδέν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Υστερα ανεβήκαμε μέχρι στο Beverly Hills, εκεί που ζούν και θριαμβεύουν όσοι ελάχιστοι κατόρθωσαν να διατρήσουν το σταρ σύστεμ και να ενταχθούν σ’ αυτό. Οι μετρημένοι εκλεκτοί μιας καριέρας διάττοντος αστέρος, που σχεδόν δύει στο αποκρύφωμά της, καθώς το Χόλλυγουντ δεν συγχωράει τις ρυτίδες...

Οι βίλες των παλιών αστέρων του κινηματογράφου καλοστημένες και με ωραίους κήπους δεν είναι περισσότερο γκλάμ από τα αρχοντικά των κανονικών ανθρώπων. Οσο για το πολυακουσμένο Rodeo Drive με τις ακριβές μπουτίκ , κι αυτό το έργο κυκλοφορεί παντού στον πλανήτη και σε καλύτερες εκδόσεις.

Τελικά, το Χόλλυγουντ ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση του ταξιδιού όσο κι αν ηχεί επαρχιώτικη η εντύπωσή μου.

Πάντως, αν ήμουν πολιτικός στην Καλιφόρνια, δεν θα επέτρεπα ποτέ να είναι τόπος βρωμιάς και μιζέριας η Μέκκα του Σινεμά, πάνω στην οποία στηρίζεται η καλλιτεχνική βιομηχανία της Αμέρικας!!!Θα έκανα τα πάντα για να προσδώσω καθαριότητα και ομορφιά στο σημείο, που αποφασίζονται οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές του κόσμου...
Τζουστινάκι
 
Οι βίλες των παλιών σταρς του σινεμά αγοράστηκαν και φρεσκαρίστηκαν
 Το Ροντέο Ντράιβ στην καρδιά του Μπέβερλι Χίλς έχει ωραία αγορά
 Λίγο πιό κάτω στο Sunset Boulevard λερά χαμόσπιτα
 Η αντίθεση σε όλο της το μεγαλείο
 Μερικές εκατοντάδες μέτρα η απόγνωση και η φτώχεια του Χόλυγουντ
 Εδώ οι υπογραφές των στάρς


 Στην καρδιά του Χόλυγουντ όπου γίνονται οι τελετές απονομής των Οσκαρς επικρατεί το κίτς

 Ο Αλεξ φωτογραφήθηκε με τη Μαίριλυν
 Λεροί δρόμοι, σπασμένα πεζοδρόμια
Hollywood, ένα όνειρο μόνο για λίγους!
 Και ακριβά μαγαζιά
 Αγαπώ Σούζαν Σάραντον
 Λεροί δρόμοι, καταθλιπτικές εικόνες
 Αλλά και γκλαμουριά στο Μπέρβελι Χίλς

 Κτίσμα στη Sunset Boulevard
 Βίλα στο Μπέβερλι Χίλς

 Ο λερός δρόμος των λαμπρών αστεριων
 Σ΄αυτό το θέατρο γίνεται η απονομή των Οσκαρς
 Εδώ θα στρωθεί το κόκκινο χαλί για τους ηθοποιούς και θα συρρεύσουν χιλιάδες παπαράτσι
 Ροντέο Ντράιβ


 Το Κινέζικο Θέατρο είναι το εμβληματικό κτίριο στην καρδιά του Χόλιγουντ


 Και τα Ψηλά Τακούνια είναι για πάντα



 Ο Τεντ φλερτάρει με την Μονρόε
 Rodeo Drive, η ακριβή αγορά για τους πετυχημένους

 Με το αστέρι μου



 Κιτς κι εγξατάλειψη

 Βίλες και περιποίηση
 Σκηνικό της Hollywood Boulevard



No comments: