ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, March 26, 2014

Αμα Λάχει: Ο τέλειος συνδυασμός κουζίνας και ατμόσφαιρας!


Η Αθήνα λάμπει μέσα στον ήλιο της. Και παρόλη την ανέχεια που ζεί ο κόσμος στο μεδούλι του, η αισιοδοξία  κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Τα μαγαζιά πολλαπλασιάζονται, οι καφετέριες, τα σουβλατζίδικα και τα σεμνά μεζεδοπωλεία  σφραγίζουν τη νέα τάση της εξόδου των Αθηναίων.

 
Η καλή μας φίλη και περιώνυμη για τις γνώσεις της περί το φαγητό και το κρασί, η Νίκη Μηταρέα (Η ζωή είναι Ωραία με τη Νίκη Μηταρέα!) μας οδήγησε στο πιό κούλ μεζεδοπωλείο των Αθηναίων, το «Αμα Λάχει στης Νεφέλης».

 
Βρίσκεται στην καρδιά των Εξαρχείων, Καλλιδρομίου και Μεθώνης κι έχει απλωθεί στο ιστορικό σχολικό κτίριο των Εξαρχείων. Το παλιό Δημοτικό έχει μεταμορφωθεί σε ένα φιλόξενο χώρο με τις μεγάλες σχολικές αίθουσες ορθάνοιχτες σαν τότε παλιά όταν ήμασταν στα μαθητικά θρανία.

 
Στους τοίχους κυριαρχούν φωτογραφίες από σχολικές τάξεις, γυμναστικές επιδείξεις, μαθητές και μαθήτριες μιας άλλης ρομαντικής εποχής.

 
Το φαγητό είναι επιεικώς εξαιρετικό. Από τα μπιφτέκια, μέχρι τους κεφτέδες, τις φρέσκιες σαλάτες , τη φάβα Σαντορίνης και το ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μυρωδικά της γιαγιάς, όλες οι γεύσεις παραπέμπουν σε ελληνική κουζίνα με λίγο «πείραγμα» στην παρουσίαση και τη γεύση. Τα στολίσματα των πιάτων είναι εξίσου πρωτότυπα. Οι τιμές είναι πολύ λογικές προς τα κάτω.
Το μαγαζί είναι γεμάτο μεσημέρι και βράδυ, σφύζει από ωραίο και νέο κόσμο.

 
Ο σέφ Γιώργος Κόντας και ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος μας γοήτευσαν με την ευγένειά τους. Ο Ιάκωβος που σπουδάζει ηθοποιός μας σερβίρισε με πλατύ χαμόγελο.

 Παίρνω μαζί μου στο Μόνττεαλ τις γεύσεις, τις μυρωδιές και την ομορφιά του χώρου.

 
Πληροφορήθηκα ότι στο κάτω μέρος του κτιρίου λειτουργεί γαλλικό εστιατόριο «Αμα Λάχει στης Βιολέτ», αλλά μπουκωμένη από τη γαλλική κουζίνα του Μοντρεάλ, δεν δοκίμασα τα περαιτέρω!

 Τζουστινάκι

 Αμα Λάχει

·         Καλλιδρομίου 69/Μεθώνης 66,Εξάρχεια

·         11472 Athens, Greece

Τηλέφωνο
2103845978 Nεφελη / 2103845974 Violette

 
 Η αυλή του σχολείου
 Ο πιό καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη!
 Σαγανάκι παστουρμάς, είπαν πως ήταν θεϊκός
 Ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος με τη Νίκη Μηταρέα
 Αγάπησα φάβα Σαντορίνης στολισμένη με φουντούκια και καρύδια
 Με τη Νίκη μας συνδέει το ξανθό μαλλί! λολ
Η αυλή φιλοξενεί τραπέζια για την άνοιξη
 Μέσα ο χώρος είναι λιτός
 Φόρεσε τα 'βίντατζ' γυαλιά της

 Ο Τεντ με το Νίκο τα λένε
 ο σέφ εξαιρετικός
 Κορίτσια αγαπημένα
 ο Ιάκωβος μας σκάβωσε με την περιποίησή του

Αγαπώ υπερμεγέθες κρασί "Αμέθυστος"
 

No comments: