ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, May 1, 2014

Η Δικαίωση του Ειρηναίου αρχίζει από την Αυστραλία!


oceania4
Θα ήθελα να γράψω πολλά για τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο, για την άδικη έκπτωσή του από το θρόνο του, για την ατίμωσή του και την ταπείνωσή του . Θα ήθελα να γραψω σελίδες επί σελίδων για τη μοναξιά του ιερού ανδρός, ο οποίος παραμένει ακόμη έγκλειστος στο κελί του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αρνούμενος να συμβιβασθεί.
Κανείς δεν μιλά για την Αγιοσύνη του, κανείς δεν θέλει να ξύσει αυτή την πληγή. Ωσπου , η Σύνοδος Ορθοδόξων Επισκόπων της Αυστραλίας εξέδωσε ένα ψήφισμα στο οποίο αναγνωρίζει το πρόβλημα της συνεχιζόμενης αδικίας κατά του κ. Ειρηναίου και ζητάει να δοθεί λύση για τον έκπτωτο Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός τόλμησε να θέσει επί τάπητος το ζήτημα και να πάρει την σύμφωνη γνώμη των Ορθόδοξων Αρχιερέων του.
Μια και πλησιάζει η ώρα της επίσκεψης του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα, ίσως έλήλυθεν ο χρόνος να αποφασίσει ο ηγέτης των Πανορθοδόξων να αποδώσει στον κ. Ειρηναίο τον τίτλο του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Η Εκκλησία μας που βάλλεται πανταχόθεν στο κρισιμότερο σημείο της Ορθοδοξίας, εκείνο των Ιεροσολύμων, πρέπει να βγεί ενωμένη κι αγαπημένη.
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος πρέπει να αποκατασταθεί στην εκκλησιαστική τάξη. Η συνείδηση των πιστών τον έχει από καιρού κηρύξει πλάσμα άγιο και πανάγαθο.
Ιουστίνη Φραγκούλη
Με την ευχή ότι θα αρθεί η αδικία και θα επέλθει γαλήνη στην Εκκλησία μας.
Ακολουθεί το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ρομφαίας.
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Δείχνει να έχει ξεχαστεί από πολλούς κλεισμένος μέσα στο κελί του, έκπτωτος του θρόνου του, παρότι τα "πειστήρια" για να χάσει το αξίωμά του μέχρι και σήμερα αμφισβητούνται. Τον τέως Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο δεν τον έχουν ξεχάσει όλοι.
Στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η συνέλευση των Ορθόδοξων Επισκόπων σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr ασχολήθηκε και με την υπόθεση του Πατριάρχη Ειρηναίου.
Υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι συζήτησαν ανοικτά για την συνεχιζόμενη στέρηση της ελευθερίας του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου.
Δήλωσαν πως ήρθε ο καιρός να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία και εξέφρασαν την ολόθερμη συμπαράστασή τους στον τέως Πατριάρχη που δοκιμάζεται.
Δίνοντας το παράδειγμα πως τους ανθρώπους δεν τους θυμόμαστε μόνο όταν φορούν τις μίτρες και ασκούν τα καθήκοντα του Προκαθημένου...
Κι αν έχουν γίνει λάθη, είναι βέβαιο πως θα έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.
Μήπως ήρθε ο καιρός (6 χρόνια) να εκφράσουν στην πράξη την αγάπη προς τον αδελφό;
 
 
 

No comments: