ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, May 14, 2014

Ξυπόλητες στην Αμμο: Τυπώθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός!


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
 
 
 
 Ξυπόλυτες στην Άμμο
                         Μυθιστόρημα
 
  Ιουστίνη Φραγκούλη- Αργύρη
 
 
ISBN: 978-960-527-827-4, Σελ:416 ,τιμή:16.50 €
 
 
 
    Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη με τίτλο Ξυπόλητες στην Άμμο, το οποίο αποτελεί  έναν ύμνο για τις γυναίκες στην εποχή της ωριμότητας.
    Όπως επισημαίνει η συγγραφέας στον πρόλογο του έργου: «Σ΄αυτό το μυθιστόρημα σκιαγραφώ τη ζωή των έξι κοριτσιών όπως κύλησε από τα θρανία του σχολείου στα χρόνια της ωριμότητας. Πώς μια μέρα βγάλαμε βιαστικά τα Ψηλά Τακούνια και μείναμε Ξυπόλυτες στην Άμμο...Η επόμενη δεκαετία  μας πήρε και μας έφερε σε άλλες ατραπούς. Μας δώρισε την ικανοποίηση του καταλαγιάσματος. Μας χάρισε την κατανόηση της απόκλισης από τα όνειρά μας. Χαλύβδωσε τη δύναμη της γυναικείας μας υπόστασης σε ένα κόσμο βαθειά ανδροκρατούμενο ακόμη και τον 21ο αιώνα».
   Μια περιληπτική ματιά από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Έξι γυναίκες  σμίγουν στο νησί τους μετά από πολλά χρόνια και έντονες προσωπικές περιπέτειες. Η ζωή τις μοίρασε σε διαφορετικούς δρόμους προφέροντας στην κάθε μια το δικό της ταξίδι, γεμάτο Λαιστρυγόνες  και λωτούς. Η συνάντηση στον κοινό τόπο θα φέρει τη λύτρωση μέσα από το καταστάλαγμα και την αποδοχή της ωριμότητας. Είναι οι αγαπημένες συμμαθήτριες, που μια μέρα έβγαλαν βιαστικά τα Ψηλά Τακούνια και έμειναν Ξυπόλυτες στην Άμμο, συνδυάζοντας τα ματαιόδοξα όνειρα του αισθησιακού λικνίσματος με το άνετο βάδισμα της πραγματικής ζωής.
   Ξυπόλητες στην Άμμο! Ένα καλοκαιρινό μυθιστόρημα που φέρνει την αύρα του Ιονίου ανακατεύοντας τα όνειρα των κοριτσιών με την απαλή λευκή άμμο της παραλίας.
 
                                                                Εκδόσεις Αρμός
Μαυροκορδάτου 11, 106 78, Αθήνα, τηλ. 210 3830604, fax. 2103819439
e-mail: info@armosbooks.gr, www.armosbooks.gr
 
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
 
 

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ).Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, και διαφόρων εντύπων. Απασχολείται ταυτόχρονα στα διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής, ενώ συνεργάζεται με την εφημερίδα The Huffington PostΙουστίνη Φραγκούλη Αργύρη είναι μέλος της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).

 

 

 

 

Συγγραφικό έργο:

Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου (Εκδόσεις Εξάντας, 2000), (The Lonely Path of Ιntegrity, Exandas Publishers, 2002). Πετάει, πετάει το σύννεφο (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ψυχογιός, 2003), Στις Αγορές του Κόσμου, Επώνυμες Ευκαιρίες και Μικρές Αναλώσιμες Ιστορίες (Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», 2004), Η Παρακαταθήκη - The Legacy (Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», 2005),  Ψηλά Τακούνια Για Πάντα (μυθιστόρημα ,Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2006). Ημερολόγιο Αβάνας- Η Κούβα στο Λυκόφως του Κάστρο ( Εκδόσεις Ηλέκτρα 2008), Για την Αγάπη των Άλλων (μυθιστόρημα, εκδόσεις Ψυχογιός 2009),Ο Πόλ και η Λάρα ταξιδεύουν (παιδικό βιβλίο με μουσικό cd, εκδόσεις Ψυχογιός 2011), Έρωτας στην  Ομίχλη (μυθιστόρημα, εκδόσεις Ψυχογιός 2011), επανέκδοση Ψηλά Τακούνια Για Πάντα (Εκδόσεις Αρμός, Δεκέμβριος 2013), «Ξυπόλητες στην Άμμο» (Εκδόσεις Αρμός 2014)

 

 

3 comments:

Μηθυμναίος said...

Βιβλίο, όπως αγάπη για το καλοκαίρι!
Πολύ καλή πρόταση για συντροφιά,
Ιουστινάκι, θα γράψω το τετριμμένο πλέον: εύχομαι να είναι καλοτάξιδο να είναι και τούτο το πόνημά σου...

Με την αγάπη μου!

Justine's Blog said...

Ευχαριστώ πολυαγαπημένε μου Στράτο. Εμείς ραντεβού στς 4 Ιουνίου στο Πόλις καφέ της Στοάς του Βιβλίου. Φιλί

Justine's Blog said...

Ευχαριστώ πολυαγαπημένε μου Στράτο. Εμείς ραντεβού στς 4 Ιουνίου στο Πόλις καφέ της Στοάς του Βιβλίου. Φιλί