ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, January 9, 2015

Με κρασί Και Ελληνικά: Ενα αριστούργημα αισθητικής , μαγειρικής και οινογνωσίας


Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Με τη Νίκη Μηταρέα μεγαλώσαμε μαζί δημοσιογραφικά και ως γυναίκες. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χαρισματικό πλάσμα με μεταδοτικό γέλιο. Είναι η επιτομή του καλού χιούμορ για τους φίλους της και της σεμνής συνέπειας στην δημοσιογραφική της αποστολή.

Η Νίκη, όπως άλλωστε ταιριάζει στη φύση της, ασχολείται με την οινογνωσία και τη γευσιγνωσία. Γνωρίζει τα καλύτερα στέκια για φαγητό της Αθήνας και τα ωραιότερα κρασιά της Ελλάδας με τις γευστικές και αρωματικές αποκκλίσεις τους.

Με αυτή τη διπλή της ιδιότητα πάντρεψε στο νέο της βιβλίο «Με κρασί και Ελληνικά» (εκδόσεις Πατάκη) τη γνώση της περί την ελληνική κουζίνα με τον Πάνα που κρύβει μέσα της παραδίδοντας ένα πανέμορφο αισθητικά άλμπουμ συνταγών που παρασκευάζονται με αγνά υλικά Ελλάδας κι ελληνικό κρασί.

Η Νίκη Μηταρέα είχε εκδώσει ένα ανάλογο βιβλίο «τα Οινομεγειρέματα» μερικά χρόνια πριν και είχα την τύχη να είμαι η νονά του. Το βιβλίο της πήρε διεθνές βραβείο και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα κατακτώντας τους Ελληνολάγνους. Εμεινε στην κλασικογραφία των ελληνικών βιβλίων μαγειρικής.

Με το νέο της βιβλίο, που περιέχει πάνω απο 60 συνταγές σε μια εκπλητική φωτογράφιση καθώς και μια περιήγηση στα ελληνικά κρασιά, τις ποικιλίες τους, τα φαγητά που συνοδεύουν, τα ποτήρια στα οποία σερβίρονται , τις ώρες που σερβίρονται, η Νίκη Μηταρέα παίρνει απο το χέρι ακόμη και τους πρωτάρηδες στη γεύση και το κρασί, μυώντας τους στα υπέροχα μικρά μυστικά του καλού φαγητού και του οίνου, που «ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».

Χαίρομαι που μια αγαπημένη μου φίλη δημιούργησε ένα τέτοιας κλάσης βιβλίο μαγειρικής και οίνου, πασπαλισμένο απο την αγάπη της για την ομορφιά της ζωής και της Επικούρειας φιλοσοφίας.

Το βιβλίο με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο το οποίο παρουσιάζει το γαλάζιο βλέμμα και το χαμόγελο της Νίκης , διατρανώνει το αξίωμα των φίλων της και το μότο της ζωής μας: Η Ζωή είναι Ωραία με τη Νίκη Μηταρέα!


Μαγειρεύοντας «Με Κρασί και Ελληνικά» θα ανακαλύψετε 60+1 συνταγές απλές, που κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ο ρόλος του κρασιού στην παρασκευή τους, αλλά και η έμφαση στην εντοπιότητα των υλικών, ώστε να διατηρείται και να εμπλουτίζεται η αυθεντικότητα του γευστικού μας πολιτισμού.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους γοητεύονται από την ιδέα να μαγειρέψουν κάτι που να είναι τόσο γνώριμο, αλλά και να ξαφνιάζει ταυτόχρονα. Είναι η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας, που θα μπορούσε να γίνει τόσο κλασική, ώστε να θεωρείται «η κουζίνα της μαμάς» μετά από μια γενιά.



«Το βιβλίο της Νίκης µάς οδηγεί σε έναν κόσµο απόλαυσης και µας δίνει και όλα τα κατάλληλα εφόδια για να τον προσεγγίσουµε». Γιάννης Μπουτάρης, οινοποιός

«Καταγράφει γευστικές µνήµες που αποτελούν παρακαταθήκη της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς για τις επόµενες γενεές». Βαγγέλης Γεροβασιλείου, οινοποιός

«Προτείνει µε µαεστρία ποικιλίες, προελεύσεις, συνδυασµούς. Δηµιουργεί έναν αληθινό πρέσβη της γαστρονοµικής και της οινικής Ελλάδας». Γιώργος Σκούρας, οινοποιός

«Παίρνει µοναδικά προϊόντα της πατρίδας µας και τα βάζει στην καθηµερινότητά µας, µε συνταγές γεµάτες φρεσκάδα, µε νέους τρόπους που συναρπάζουν». Κωνσταντίνος Λαζαράκης, master of wine

«Το βιβλίο της Νίκης είναι πολύτιµο απόκτηµα για όποιον θέλει να βρει τον δρόµο του στα µονοπάτια της ελληνικής γεύσης». Αργυρώ Μπαρµπαρήγου, chef, συγγραφέας

«Μεθάς από τα αρώµατα και τις γεύσεις του βιβλίου». Ανδρέας Λαγός, chef, συγγραφέας                                                                                                                                                                                  

 Βιογραφικό της Νίκης Μηταρέα

Νίκη Μηταρέα

 
Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά και εφημερίδες καλύπτει η θητεία της Νίκης Μηταρέα στο χώρο της ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας. Από τις Κοινωνικές Επιστήμες στη δημοσιογραφία και τα τελευταία χρόνια στις στήλες της γεύσης και του οίνου. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Έθνος" και στο περιοδικό "Εικόνες". Υπεύθυνη για τις στήλες resto-κριτικής και οίνου στην οικονομική εφημερίδα "Ναυτεμπορική" και στα περιοδικά Votre Beaute και Food Guide. Συνεργάτης της εφημερίδας "Αμπελοτόπι" - ειδικής μηνιαίας έκδοσης για τον οίνο. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλοςτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου (ΕΛΔΟΙΝ) και μέλος της F.I.J.E.V. (Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τον Οίνο και τα Ποτά). Τα "Οινομαγειρέματα" είναι το πρώτης της συγγραφικό εγχείρημα

No comments: