ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, October 16, 2015

Η εμβληματική πρεσβευτική κατοικία της Οττάβας !


Πρόσφατα  επισκέφθηκα την πρεσβευτική κατοικία στην Οττάβα. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίσμα που στέκει πάνω στο Rideau Canal , το γραφικό κανάλι της Καναδικής πρωτεύουσας. Τα δέντρα ντυμένα στη φθινοπωρινή τους φορεσιά καθρεφτιζόταν στα νερά του καναλιού, που διασχίζει την Καναδική πρωτεύουσα.


Η καρδιά μου χτυπούσε απο υπερηφάνεια καθώς η Ελληνική σημαία φιγουράριζε στο πιό εμφανές και εντυπωσιακό σημείο της Οττάβας κι ένιωθα μέσα μου μια ικανοποίηση που η μικρή μου χώρα κατέχει ένα τέτοιο εμβληματικό κτίριο στο ωραιότερο σημείο της πόλης.


Η περιήγηση στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας από την σύζυγο του Ελληνα πρέσβη κα Βασιλική Μαρκαντωνάτου επίσης ήταν άκρως εντυπωσιακή. Τα μεγάλα σαλόνια της κατοικίας είναι επενδυμένα με περίτεχνο ξύλο, τα ταβάνια στολισμένα με γύψινες μπορντούρες. Τα τζάκια φτιαγμένα το καθένα ξεχωριστα απο πέτρα, μπρούτζο, πορσελάνη, συμπλήρωναν την εικόνα της μεγαλοαστικής κατοικίας.


Καθώς ο θαυμασμός μου μεγάλωνε σκέφτηκα πόσες σπουδαίες συγκεντρώσεις γίνονται στην πρεβευτική κατοικία της Ελλάδας στην Οττάβα, πόσες δεξιώσεις, πόσες διπλωματικές συνευρέσεις και φούντωσα απο περηφάνεια σε μια εποχή που νιώθω συνεχώς δαρμένη απο την κάκιστη δημοσιότητα της χώρας μου.


Αυτά τα ιδιόκτητα κτίσματα του Ελληνικού δημοσίου αποτελούν πλούτο όχι μόνο οικονομικό αλλά πολιτικό, είναι ελληνικό έδαφος στις ξένες χώρες.


Και πρέπει το ΤΑΥΠΕΔ αντί να τα θέτει σε εκποίηση για μερικά δηνάρια, να επενδύει περισσότερο στην συντήρηση και τη διατήρησή τους.


Είναι κρίμα για τη χώρα στη συγκυρία να ξεπουλήσει τους κτιριακούς της θησαυρούς στο εξωτερικό. Είναι άδικο να θεωρείται ότι η μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων θα κλείσει με την πώληση των κρατικών ακινήτων στις ξένες χώρες, που διατηρούν έστω και στο ελάχιστο το γόητρο της χώρας. Και βεβαίως η συντήρησή τους κοστίζει πολύ λιγότερο απο τα τεράστια ενοίκια για πρεσβείες, προξενεία και διπλωματικές κατοικίες (όπου πληρώνονται επιπλέον και οι μετακομίσεις).


Πάντως, σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα  στην φιλόξενη Καναδική πρωτεύουσα!

Τζουστινάκι
Τα μεγάλα ευρύχωρα σαλόνια φιλοξενούν δεξιώσεις
 Εξω στον κήπο τα χρώματα του φθινοπώρου

 Τα χαλιά είναι χειροποίητα απο τον ΕΟΜΜΕΧ
 Μια ντουλάπα επιβλητικής ομορφιάς
 Παράθυρα με θέα

 Σεμνά έπιπλα που αφήνουν τα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού να αναπνεύσουν
 Η σύζυγος του πρέσβη κα Βασιλική Μαρκαντωνάτου είναι δραστήρια στους διπλωματικούς κύκλους της Οττάβας

 Τα τζάκια είναι έργα τέχνης


 Η εμβληματική τραπεζαρία



Και μια σέλφι με την υπογράφουσα!



No comments: