ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, October 20, 2015

Justin Trudeau: Ο Πρωθυπουργός του Ελληνισμού!


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Είναι γεγονός πως ο Τζάστιν Τρουντό, γιός του θρυλικού πρωθυπουργού Πιέρ Ελιοτ Τρουντό κατέκτησε τη θέση του στην ιστορία του Καναδά σαρώνοντας κυριολεκτικά την πλειοψηφία των εδρών της παραδοσιακής Φιλελεύθερης παράταξης στις εκλογές της 19ης Οκτωβρίου 2015.

Η νίκη του Τζάστιν σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στην οικονομική και κοινωνική σκηνή του Καναδά, καθώς η νεότης και η σοσιαλιστική του προσέγγιση για το κοινωνικό κράτος αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στη μεσαία τάξη.

Οι αναλύσεις είναι πάμπολλες και ποικίλες σε όλο το φάσμα της πολιτικής δημοσιογραφίας, γι αυτό δεν θα επιχειρήσω να προσθέσω ακόμη μία. Η δική μου προσέγγιση θα είναι ελληνοκεντρική.

Ο Τζάστιν Τρουντό, ετών 43, δεν είναι απλώς ένας νέος πρωθυπουργός του Καναδά. Είναι το «παιδί» της Ελληνικής παροικίας του Μοντρεάλ, ο "δικός μας άνθρωπος" καθώς εκλέγεται απο το 2008 στην περιοχή Παπινό, η οποία περιλαμβάνει την ελληνοκρατούμενη γειτονιά του Παρκ Εξτένσιον με 3000 εγγεγραμμένους Ελληνες ψηφοφόρους.

Ο Τζάστιν παρευρίσκεται στις εθνικές παρελάσεις των Ελλήνων επι τη επετείω της Εθνικής απελευθέρωσης, περνάει απο τους συλλόγους για ένα μεζέ με ούζο, χαιρετάει τα γεροντάκια στο δρόμο, αφήνει τις γιαγιάδες να του χαϊδεύουν τα μαλλιά, εκκλησιάζεται με τα παιδιά του στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Παναγίτσα (πριν καεί) κατα τις επίσημες δοξολογίες.

Στέλνει κάρτες για τα Χριστούγεννα και κάρτες ευχαριστήριες κάθε φορά μετά απο την επανεκλογή του. Ο Τζάστιν δίνει προσωπική φυσική παρουσία στο Παρκ Εξτένσιον ενισχύοντας τους δεσμούς του με την Ελληνική παροικία.

Ο Τζάστιν , λοιπόν, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά που προέκυψε απο την έδρα με τους πολλούς Ελληνες ψηφοφόρους και μάλιστα εκλέχθηκε δύο φορές με την θερμή υποστήριξή τους ακόμη και όταν στις περασμένες εκλογές το Κόμμα των Φιλελευθέρων είχε βυθισθεί στις 32έδρες.

Μιλώντας στο εκλογικό του κέντρο με ωραίες ώριμες Ελληνίδες  κυρίες που έκαναν εθελοντικά τηλεφωνήματα για να πείσουν τους Ελληνες ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες άκουσα απο εκείνες ότι εργάζονται σκληρά σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία γιατί ήθελαν να δούν το γιό του Πιέρ στο τιμόνι της χώρας.

Μιλώντας εξάλλου με Ελληνες και Ελληνίδες ψηφοφόρους αντιλήφθηκα ότι για τον Τζάστιν, το δικό τους παιδί, κρατούν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. Μια θέση για τον γιό του πρωθυπουργού Πιέρ Ελιοτ Τρουντό που είχε φέρει κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, υπηρεσίες για τους αδύναμους και τους ηλικιωμένους στον Καναδά του 70 και του 80.

Οι Ελληνες πήγαν μαζικά στις κάλπες να διατρανώσουν ότι είναι φίλοι των Φιλελευθέρων και μάλιστα παθιασμένοι υποστηρικτές του Τζάστιν Τρουντό.

Βέβαια, το Κόμμα των Φιελευθερων-παραδόξως- εξέλεξε ένα μόνον  Ελληνικής καταγωγής βουλευτή αυτή τη φορά, τον Φραγκισκάκο στο London, Ontario. Θεωρώ ότι αυτή ήταν μια ατυχής επιλογή, που συνέβη για δύο λόγους:

1.    Γιατί δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον εκ μέρους της οργανωμένης ελληνικής παροικίας να βάλει κάποιο σοβαρό υποψήφιο σε έδρα με υψηλά ποσοστά Ελλήνων ψηφοφόρων (υπήρξε η ατυχής στιγμή του Λαβάλ με τον Ελληνα υποψήφιο να χάνει έναντι του ΕλΚουρί και με καταγγελίες για νοθεία των κομματικών εκλογών) .

2.    Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Στίβεν Χάρπερ είχε κατορθώσει να κάνει διείσδυση στην ελληνική παροικία μεσω του γερουσιαστή Λίο Χουσάκο, ο οποίος ασκεί μεγίστη επιρροή στο παροικιακό γίγνεσθαι , κατορθώνοντας να βάλει Ελληνες υποψηφίους σε διάφορες ελληνοκρατούμενες περιοχές της χώρας χωρίς θετικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος, ωραίος Τζάστιν Τρουντό με τις παραδοσιακές φιλίες στην ελληνική παροικία (βλέπε Στράττον Στίβενς, Δημήτρης Μανωλάκος κα) είναι ο πρωθυπουργός του σήμερα , του αύριο και μάλιστα για μια γεμάτη τετραετία.

Οι Ελληνες θέλουν να τους κρατάει το χέρι, να τους χαμογελάει, να σκύβει και να ακούει τα προβλήματά τους αλλά ταυτόχρονα να δείξει ευαισθησία στα εθνικά τους θέματα τώρα που θα βρεθεί στο τιμόνι της χώρας.

Θεωρώ ότι το αγόρι της διπλανής πόρτας, ο Τζάστιν της νεότητας, ο Τζάστιν της παρουσίας στο Πάρκ Εξ, ο Τζάστιν του σεβασμού για την κλασική Ελλάδα αλλά και για την Ελλάδα του σήμερα, θα ενδυναμώσει με το σφρίγος του και τον κοσμοπολιτισμό του τις διμερείς σχέσεις Καναδά-Ελλάδας χαρίζοντας χαμόγελα και ανθρωπιά στην ελληνοκρατούμενη γειτονιά της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο Τζάστιν είναι επιτέλους ο πρωθυπουργός του Ελληνισμού. Χωρίς καμία αμφιβολία!

 
Με τον ιστορικό συμβολαιογράφο Δημήτρη Μανωλάκο γνωρίζονται από τα χρόνια της πρωθυπουργίας του πατέρα του
Ιουστίνη στην αγκαλιά του Ιουστίνου
Με την γοητεύτική γυναίκα του Σοφί και το μικρότερο γιός τους Ανδριανό
Η ελληνική ομάδα που δούλεψε εθελοντικά στην εκλογική περιφέρεια του Τζάστιν
Οι κυρίες του Παρκ Εξτένσιον έδωσαν την καρδιά τους στα τηλεφωνηματα
Τζάστιν εναντίον Τέντ, σημειώσατε Χ!



1 comment:

Αστοριανή said...

Ιουστίνη στην αγκαλιά του Ιουστίνου!!!!!!!!!!!!!!!! Ι.Φ.

Το χάρηκα!
...μήπως σε...γαργαλούσε;
Πράγματι γοητευτική οικογένεια, ...πού γίνεται ωραιότερη αφού αγαπάει τους Έλληνες...

Φιλιά,
Υιώτα,
"αστοριανή"
ΝΥ