ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, November 13, 2015

Συναυλία Γιώργου Νταλάρα-Γλυκερίας με την υπογραφή της Ελένης Βιτάλη




Ο Γιώργος Νταλάρας είχε χρόνια να φανεί στη Μοντρεάλη. Αλλά πέρισι μας αποζημίωσε με το αφιέρωμά του στο ρεμπέτικο τραγούδι και φέτος έρχεται να προσθέσει μια νέα συναυλία παίρνοντας μαζί του δύο λαϊκες φωνές, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία. Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το κορυφαίο τρίο της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής θα εμφανιστεί στο Theatre St Denis στην πόλη του Μοντρεάλ.

Για τον Νταλάρα τα λόγια περιττεύουν. Πρόκειται για τον διαχρονικό ερμηνευτή της ελληνικής μουσικής που ανάστησε το ρεμπέτικο και πάντρεψε τη μπαλάντα με το λαϊκό τραγούδι, που πέρασε απο τα επικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στα λάτιν και στα χορευτικά του Χιώτη και της Μαίρης Λίντα με την άνεση του αλαφροπερπατήματος.

Η Γλυκερία είναι γνωστή επίσης για τη λαϊκή φωνή της και το κέφι που ξέρει να σκορπάει στις συναυλίες και την πίστα.

Για μένα η ξεχωριστή παρουσία είναι εκείνη της Ελένης Βιτάλη. Με βαθειά γνώση του δημοτικού τραγουδιού, με μια φωνή πελώρια, έρχεται να προσθέσει την αναζήτησή της στη λαϊκή μουσική, στεφανώνοντας τη συναυλία με τη μοναδική χροιά της ατόφιας λαίκής της ύπαρξης.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου
Theatre St-Denis
Πάντως, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, είναι τρεις μεγάλοι ερμηνευτές, τρεις φωνές που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία. Ερχονται στη Βόρεια Αμερική σε ένα νέο σύνολο να μας θυμίσουν τραγούδια σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και να σηματοδοτήσουν το σήμερα!
 
Με την προσωπική του ιστορία ο καθένας, την πείρα τους, την απαράμιλλη τέχνη τους και το μοναδικό ταλέντο τους, θα μας χαρίσουν με την αστείρευτη φλόγα τους για τραγούδι, μια συναυλία που θα σείσει κυριολεκτικά την πόλη μας.

 Ένα πρόγραμμα που μας ταξιδεύει στον χρόνο, μας ξαναφέρνει στον νου γλυκιές αναμνήσεις από χρόνια ξέγνοιαστα, ήχους αγαπημένους και στίχους αξέχαστους σε μια μουσική δια δρομή γεμάτη εναλλαγές και όμορφες εκπλήξεις. Οι τρεις τους σε αυτή τη μοναδική συνύπαρξη, θα «χαρίσουν» και θα «μοιραστούν» όσα καλά έχουν συνδεθεί μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια και θα μας «κεράσουν» εκπλήξεις μέσα από τη φωνή της ψυχής τους.
 
Μαζί τους μια σπουδαία ορχήστρα από σολίστες μουσικούς που στηρίζουν και φωτίζουν με το παίξιμό τους τα τραγούδια: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο, διεύθυνση ορχήστρας), Γιώργος Μάτσι κας (μπουζούκι), Γιώργος Ρόκας (μπουζούκι), Δημήτρης Λάππας (κιθάρα, μπουζούκι), Νίκος Ζέρβας (πλήκτρα), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Κωνσταντίνος Φωτιάδης (κιθάρα), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Ντάσσο Κούρτι (ακορντεόν), Ζήσης Σκλαβουνάκης (βιολί), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Πέτρος Πελέλης (κρουστά), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα).
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης, Στέλιος Φωτιάδης, Δημήτρης Λάππας.
 

Μόντρεαλ, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Theatre St Denis

No comments: