ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, August 25, 2016

Λαμπρός εορτασμός στο Μοναστήρι της Παναγίας της Παρηγορήτισσας στο Κεμπέκ!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Εκατοντάδες πιστοί ταξίδεψαν  από το Μόντρεαλ στο  LaChutte του Κεμπέκ, προκειμένου να παρευρεθούν στο μεγάλο αρχιερατικό εσπερινό της Παναγίας της Παρηγορίτισσας που τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στο ομώνυμο γυναικείο Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι  από τον  Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο παρουσία του Επισκόπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Αλέξανδρου  και σύσσωμου του κλήρου του Μοντρεάλ.

Του εσπερινού προεξήρξε ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των ιερέων του Μόντρεαλ, ενώ η χορωδία των καλογριών υπό την ηγουμένισσα Θέκλα  έψαλε με κατανυκτικότητα τα απολυτίκια σε συντονισμό με τον ιεροψάλτη Κωνσταντίνο Λαγούρο, άρχοντα Πρωτονοτάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο εσπερινός κορυφώθηκε με τη λιτάνευση της εικόνας της Παρηγορήτισσας, η οποία ήταν στολισμένη με λουλούδια πλεγμένα σε στεφάνι από τα χέρια των νεαρών καλογριών του μοναστηριού. Το τοπίο στην καρδιά του καταπράσινου λιβαδιού ήταν μαγικό, καθώς ο ήχος των σημάντρων παρέπεμπε στα ελληνικά μοναστήρια βυθίζοντας το χριστεπώνυμο πλήθος σε κατάνυξη και προσευχή.

Ο σεβασμιότατος  κ. Σωτήριος στο κήρυγμά  του μίλησε για την προστασία και τη μεσιτεία της Παναγιάς μας, ενώ τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η επέκταση του Μοναστηριού της Παναγίας της Παρηγορίτισσας με τη βοήθεια των πιστών.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Κριλλής, η δημοτική σύμβουλος του Λαβάλ Αγλαϊα Ρεβελάκη και πλήθος κόσμου, που παρακολούθησαν με κατάνυξη την πανηγυρική εσπέρα.

Την επομένη ακολούθησε η μεγάλη πανηγυρική λειτουργία που τελέσθηκε υπαίθρια, ενώ ακολούθησε γεύμα προς τους πιστούς, προσφορά του Μοναστηριού και των ακάματων καλογριών του.

Πίσω απο το επίτευγμα του Μοναστηριού, που απλώνεται σε κτίρια,καλλέργειες, βιολογικά προϊόντα, τυροκομεία, προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος και προπάντων  προσφορά στους ανθρώπους με ανάγκη....  κρύβεται η σεπτή Γερόντισσα Θέκλα, η οποία με την θεία της ράβδο συντονίζει τις 22 μοναχές του Μοναστηριού της Παναγίας της Παρηγορήτισσας.

Το Μοναστήρι  μας είναι ένας Ορθόδοξος προορισμός για όλους τους επισκέπτες του Κεμπέκ!




 Η επιβλητική παρουσία του αρχιμανδρίτου Νεκτάριου
 Η πρόεδρος της Φιλοπτώσου του Ευαγγελισμού Μαρία Αγραπίδη με τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη και τον αντιπρόεδρο Ανδρεα κριλλή
 Οι αιθέριες μοναχές μας
 Ο αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Αντωνόπουλος ταγμένος στο πνευματικό του καθήκον

Ψάλλουν με την απαλότητα της φωνής τους

 Μεγαλοπρεπής η ραβδος του Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου
 Πλούσια αρτοκλασία
 Στολισμένη με άνθη η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτισσας
 Εκατοντάδες πιστών συνέρρευσαν στον επσερινό

 Δώσαμε κι εμείς το παρόν
 Ο Μητροπολίτης Αντιοχείας κ. Αλέξιος
 Ο εφημέριος του Μοναστηριού
 Η λιτάνευση της σεπτής εικόνας
 Οι δύο αγαπημένοι ιερείς, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Σαλατέλλης και ο αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Αντωνόπουλος
 Την εικόνα σου βλέπω...

 Με τη δημοτική σύμβουλο Αγλαϊα Ρεβελάκη







No comments: