ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, November 9, 2016

Με Γλυκά του Κουταλιού και Μαρμελάδες απο τις Μοναχές!


Τα φρούτα, οι γεύσεις τους και οι συνταγές για παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες θα έχουν την τιμητική τους  στην εκδήλωση που οργανώνει το Λύκειον Ελληνίδων του Μοντρεάλ σε συνεργασία με τις μοναχές του Μοναστηριού της Παρηγορήτισσας  του Lachutte, την Κυριακή  4 Δεκεμβρίου στις 2-5 μ.μ. στην αίθουσα του Ναού του Ευαγγελισμού.

Εκείνη την Κυριακή οι μοναχές της Παρηγορήτισσας υπό την ευλογία της Γερόντισσας Θέκλας θα αποκαλύψουν όλα τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά της παρασκευής γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων με βάση τα υπέροχα φρούτα που παράγονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Κεμπέκ.

Αγαπημένα σε όλους γλυκά, αγνά και υγιεινά, άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελληνική παράδοση, κατάλληλα για ένα σύγχρονο διαιτολόγιο με πλούσια γεύση και χρήσιμες θερμίδες.

Οι μοναχές μας με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση θα μας διδάξουν πώς τα φρούτα αντί να πεταχθούν την εποχή της παραγωγής τους, μπορούν να μετατραπούν σε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, διατηρώντας την γεύση και τα αρώματα των φρούτων ζωντανή για μεγάλο χρονικό διάστημα  μέσα στο ντουλάπι μας.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν καφές και γλυκά των κυριών του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν το ημερολόγιο τοίχου του Λυκείου Ελληνίδων 2017 με συνταγές για Γλυκά του Κουταλιού και Μαρμελάδες, εικονογραφημένο απο την ταλαντούχα ζωγράφο Κατερίνα Μερτίκας.

Τα πρωτότυπα έργα της ζωγράφου με τα γλυκά του κουταλιού θα τεθούν σε σιωπηρή δημοπρασία.

Παράλληλα, θα πωλούνται βαζάκια με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες καμωμένα απο τις μοναχές του Μοναστηριού της Παναγίας της Παρηγορήτισσας.

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2-5μ.μ, στην αίθουσα του Ευαγγελισμού,
777 St-Roch Montréal, Québec H3N 2K3.

Τιμή εισιτηρίου 20 δολάρια

Για πληροφορίες και εισιτήρια απευθυνθείτε στην κα Βίλλυ Φασούλα, τηλ.  514-261 5504




No comments: