ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, February 20, 2017

Μην κοιμάστε με τον εχθρό που λέγεται οστεοπόρωση!

Η δρ. Σταυρούλα Χριστόπουλος έδωσε μια εμπεριστατωμένη εικόνα της ασθένειας που λέγεται οστεοπόρωση και είναι ο κρυφός εχθρός των ανθρώπινων οστών





Μόντρεαλ: Με απλά λόγια, "η οστεοπόρωση απειλεί τους πάντες"- Εξαιρετική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων- 11 ΦΩΤΟ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡ, 02/19/2017 - 20:08 / ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΚΑΝΑΔΑΣ, ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


Μόντρεαλ: Με απλά λόγια, "η οστεοπόρωση απειλεί τους πάντες"- Εξαιρετική η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων





Άλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του
Λυκείου Ελληνίδων του Μόντρεαλ, το απόγευμα της Κυριακής στο Κοινοτικό Κέντρο "Ανδριανός Μαρής", αυτή την φορά για την νόσο της οστεοπόρωσης, με την συνδρομή διακεκριμένων επιστημόνων.

Του Ζώη Μαρίνου
Δεκάδες συμπάροικοι, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του Λυκείου Ελληνίδων και παρακολούθησαν τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης, τις αιτίες που την προκαλούν, την πρόληψη και την θεραπεία της. 
Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ και Αντιδήμαρχος Μαίρη Ντέρος και η γιατρός Γεωργία Βρυνιώτη, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια η ενδοκρινολόγος Σταυρούλα Χριστοπούλου, σε μια εμπεριστατωμένη ομιλία και σε άψογα ελληνικά, με διαφάνειες και πληθώρα επιστημονικών παραπομπών, κατατόπισε το κοινό για την νόσο της οστεοπόρωσης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις παραμέτρους της διατροφής, της συχνής άσκησης και των τακτικών εξετάσεων που λειτουργούν αποτρεπτικά για την εκδήλωση της νόσου.
Η κ. Χριστοπούλου επέμεινε ιδιαίτερα στην επιστημονική θέση ότι η νόσος απειλεί και τα δυο φύλα και όχι μόνο τις γυναίκες, όπως λέει η εδραιωμένη αντίληψη.
Ειδική διατροφολόγος αναφέρθηκε στην συνέχεια στον ρόλο της σωστής διατροφής ώστε να αναχαιτιστούν οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου ενώ εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση της φυσιοθεραπεύτριας Ίρμα Πάπας η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο της άσκησης ως άμυνα του οργανισμού απέναντι στην οστεοπόρωση.
Η Γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη έκλεισε την εκδήλωση με μια συγκινητική ομιλία, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε και στο μεγάλο στόχο της ανέγερσης του Γλυπτού του Έλληνα Μετανάστη, στην γωνία Παρκ Άβενιου και Ζαν Ταλόν στο Πάρκ Εξτένσιον, σε χώρο που έχει διατεθεί από τον Δήμο Μόντρεαλ.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό που επί δυο και πλέον ώρες παρακολουθούσε με τεταμένη προσοχή τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.     
http://www.greekpost.ca/article/1631/montreal-me-apla-logia-e-osteoporose-apeilei-toys-pantes-exairetike-ekdelose-toy


 Η Ντίνα Μπαστούνης από το Kefi Fit (αεεροβική με ελληνική μουσική) με την δρα Γεωργία Βρυνιώτη
 Η εταιρεία LifeLine ήταν χορηγός της εκδήλωσης
 Η εταιρεία Stawner ήταν επίσης χορηγός της εκδήλωσης
 Η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μόντρεαλ Μέλπα Καματερός, η αντιπρόεδρος Ματίνα Πριφτάκη και η πρόεδρος Μαίρη Ντέρος παρέδωσαν αναμνηστικά δώρα στις ομιλήτριες της εκδήλωσης
 Περήφανος ο Σωτήρης Κισκύρας για την εγγονή του δρα Γεωργία Βρυνιώτη
 Η δρ. Γεωργία Βρυνιώτη παρουσίασε με αποτελεσματικό τρόπο της εκδήλωση του ΛΕΜ για την οστεοπόρωση
 Στην είσοδο υποδεχόνταν τους καλεσμένους η Βίκυ Γεωργιάδου, η εθελόντρια Νικόλ Σεν Πιέρ , η ειδική γραμματέας Δήμητρα Αργυροπούλου και το μέλος της νομικής επιτροπής Φωτεινή Διαμάντη
 Η φυσικοθεραπεύτρια Ιρμα Πάπας έδωσε πολλές χρήσιμες συμβουλές για την στάση και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει το σώμα για την αποφυγή καταγμάτων
 Οι τέσσερις ομιλήτριες της εκδήλωσης
 Η πρόεδρος Μαίρη Ντέρος είπε ότι χαίρεται που μια δυναμική ομάδα γυναικών με επιστημονική κατάρτιση έχουν δημιουργήσει ένα δυναμικό ιστό στο Λύκειον Ελληνίδων Μόντρεαλ
 Η διαιτησιολόγος αποκάλυψε πολλά μυστικά για την απορρόφηση τους ασβεστίου
 Ο λατρεμένος μας Μανώλης Σγουράκης ήταν άψογος στον ήχο
 Η δυναμική ομάδα του ΛΕΜ



No comments: