ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, March 6, 2017

Η «Γυναίκα της Τόλμης»  από το σύλλογο «Ηλέκτρα»


Με θέμα την «Τολμηρή Αλλαγή» μίλησε η δρ. Ελεν Χριστοδούλου ως κεντρική ομιλήτρια στη χθεσινή εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας από το γυναικείο σύλλογο του Λαβάλ «Ηλέκτρα».

Η δρ.Χριστοδούλου ανέφερε ότι σήμερα «πρέπει να γιορτάσουμε την τολμηρή γυναίκα», ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορά στην δική της επιτυχημένη καριέρα που πέρασε από το Πολυτεχνείο, την διδακτορική διατριβή και το MBA για να καταλήξει σήμερα να είναι σήμερα  η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Χάλυβα με εξειδίκευση στην επικινδυνότητα των γεφυρών.

Η δρ. Ελεν Χριστοδούλου, επί μακρόν αναμειγμένη στην κοινοτική πολιτική της Ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ ως μέλος του γυναικείου τμήματος της ΑΧΕΠΑ, έδωσε συμβουλές στις νέες γυναίκες για να κατακτήσουν μια επιτυχημένη καριέρα. Ανάμεσα σ΄αυτές τόνισε πως δεν πρέπει να κωλυσιεργούν, να αποφεύγουν να στηλιτεύουν τις αποτυχίες των άλλων, να αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα των άλλων, να ακούν  περισσότερο παρά να μιλούν, να μη χάνουν την ώρα τους σε ασημαντότητες και να μην παραπονιούνται διαρκώς.

«Το μυστικό είναι να μετατρέψουμε τα εμπόδια σε ευκαιρίες, δουλεύοντας μαζί ως γυναίκες» , επισήμανε η δρ. Χριστοδούλου  τονίζοντας ότι  «έχουμε ηθική ευθύνη να επιφέρουμε διαρθρωτικές αλλαγές στη στάση ζωής της σύγχρονης κοινωνίας».

Η πρόεδρος του συλλόγου «Ηλέκτρα» Πατρίτσια  Λαγοπάτη έκανε μια μικρή αναφορά στους στόχους του, ενώ για την εξέλιξη του φεμινισμού στην Ελλάδα μίλησε εκτενώς η Αγγελική Κυρτάτας. Η ομιλήτρια εστίασε το λόγο της  στην ιστορική πορεία της Καλλιρρόης Παρρέν, που εξέδωσε την πρώτη  Εφημερίδα των Κυριών, ιδρύοντας το 1911 το Λύκειον Ελληνίδων Αθηνών.

Η ποιήτρια Λυδία Σκάλκου απήγγειλε ένα ποίημά της γραμμένο με δυναμισμό για την Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας.

Ανάμεσα στις εκλεκτές προσκεκλημένες  ήταν η βουλευτής των Φιλελευθέρων Εύα Νασσίφ, η δημοτική σύμβουλος Αγλαϊα Ρεβελάκη, η πρώην βουλευτής Ελένη Μπακοπάνου και άλλοι.



 Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη










No comments: