ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, March 8, 2017

Νίκη για την Ελληνίδα υποψήφια στο Saint Laurent


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Σε μια βραδυά πολιτικού θρίλερ η Ελληνικής καταγωγής υποψήφια Εμμανουέλα Λαμπροπούλου κέρδισε το χρίσμα της υποψηφιότητας των Φιλελευθέρων για τη βουλευτική έδρα της περιοχής St Laurent, την οποία κατείχε ο πρώην υπουργός εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν.

Η 26χρονη καθηγήτρια, αν και είχε ελάχιστη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, επικράτησε με άνεση στην δεύτερη καταμέτρηση της Μάρβα Ρίζκι, με ψήφους 626 έναντι 508, με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στα 8 από τα 9 εκλογικά τραπέζια, στο Le Crystal, στην λεωφόρο Henri Bourassa.. Η εκλεκτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Γιολάντ Τζέιμς ήρθε τρίτη στην κούρσα παρά την υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού.

Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, ετών 26 είναι καθηγήτρια γυμνασίου στην περιοχή της και έχει εργαστεί συστηματικά για το Κόμμα των από 17 ετών.  Εχει προεδρεύσει της οικονομικής καμπάνιας του Στεφάν Ντιόν, ενώ υπήρξε ενεργό στέλεχος του κόμματος των Φιλελευθέρων αυτά τα χρόνια.

Κατά την ομιλία της πριν από το εκλογικό αποτέλεσμα η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου είπε ότι μέλημά της ως βουλευτής θα είναι να δοθεί σημασία στους κατοίκους της περιοχής της , να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αναπτυχθεί η πράσινη ενέργεια και να προωθηθούν οι νέοι και οι νέες στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Την Εμμανουέλα Λαμπροπούλου στήριξαν αναφανδόν οι ηγέτες της Ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ, τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ όσο και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ,  προτρέποντας τους Ελληνες της περιοχής του St Laurent να πάνε να ψηφίσουν την ελληνικής καταγωγής υποψήφια.

Από τις 4μ.μ που άνοιξαν οι κάλπες οι Ελληνες ψηφοφόροι κατέκλυσαν το Le Crystal δίνοντας την ψήφο τους στην 26χρονη Εμμανουέλα. Οι γονείς της Τόμ και Ματίνα Λαμπρόπουλος ήταν πρώτοι στον προεκλογικό αγώνα της Εμμανουέλας που έγινε από το σπίτι της γιαγιάς της, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για γραφειοκρατική υποστήριξη.

Η Ελληνική ομάδα υποστήριξης κατέφθασε από νωρίς στο εκλογικό κέντρο εξυπηρετώντας τους ψηφοφόρους της νεαρής υποψήφιας.

Η Ελληνική παροικία συγχαίρει την Εμμανουέλα Λαμπροπούλου για την εμβληματική νίκη της και αναθαρρεί πολιτικά καθώς είχε να εκλεγεί Ελληνικής καταγωγής βουλευτής στο Μόντρεαλ εδώ και μια δεκαετία.

Οι επαναληπτικές εκλογές της περιοχής θα γίνουν στις 3 Απριλίου αλλά είναι βέβαιο ότι η έδρα που θα διεκδικήσει η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου για τους Φιλελευθέρους θα κατακτηθεί με ευκολία.




















No comments: