ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, July 6, 2017

Ο Πατέρας, Η Μάνα, το Παιδί, οι μισάδιανες βαλίτσες!

Καθώς το Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη πήρε τη θέση στην ιστορία της πόλης του Μόντρεαλ με τα επίσημα αποκαλυπτήρια στις 30 Ιουνίου 2017,  μόνο αναμνήσεις γεμάτες συγκίνηση παίρνουν το χώρο στην καρδιά και το νού.
Η παρουσία του γλύπτη Γιώργου Χουλιαρά υπήρξε καταλυτική στα εγκαίνια και στην ενσωμάτωση του έργου τέχνης στα 375 έτη ιστορίας του Μόντρεαλ.
Ο δήμαρχος Ντενί Κοντέρ έμεινε άναυδος με την εμβληματική δημιουργία που ταξίδεψε από το εργαστήριο του γλύπτη στην Αθήνα μέσω Χάλιφαξ για να καταλήξει στο Μόντρεαλ να πάρει τη θέση του στην ιστορία της πόλης.
Το Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη δεν είναι απλά ένα δημόσιο έργο τέχνης που προστέθηκε στην παλέτα του Δήμου του Μόντρεαλ, είναι η προσωποποίηση της ιστορίας των Ελλήνων μεταναστών που ήρθαν εδώ με μισάδειανες βαλίτσες για να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή.
Το κατόρθωσαν με στέρηση, πόνο, δάκρυα, μόχθο, νοσταλγία για το σπίτι και την πατρίδα που άφησαν πίσω τους. Το κατόρθωσαν ενσωματώνοντας στη ζωή τους γλώσσα, καιρικές συνθήκες, άλλους λαούς, άλλες συνήθειες.
Σήμερα κρατώντας στο ακέραιο την ταυτότητά τους γιορτάζουν την ελάχιστη αφορμή δικαίωσής τους στην ιστορία της πόλης.
Ακολουθεί μια σειρά φωτογραφιών από τις μέρες των τελετών και της συγκίνησης!
Justinaki































































No comments: