ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, February 3, 2018

ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ...


Υποτροφίες για 11 Ελληνες Φοιτητές του Μοντρεάλ απο το ΕΙΥ

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Η αριστεία των Ελληνικής καταγωγής φοιτητών τιμήθηκε και φέτος απο το Ελληνικό ‘Ιδρυμα Υποτροφιών για 29η χρονιά σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο McGill Faculty Club παρουσία ακαδημαϊκών καθώς και της ηγεσίας της Ελληνικής Ομογένειας του Μόντρεαλ.

Στον εισαγωγικό του λόγο ο πρόεδρος του ΕΙΥ Γιάννης Χατζηνικολάου τόνισε ότι το Ιδρυμα επιβραβεύει με αντικειμενικά ακαδημαϊκά κριτήρια τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής παροικίας, επισημαίνοντας πως οι βραβευθέντες θα είναι οι αυριανοί πρωτοπόροι στον επιστημονικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο , επάξιοι συνεχιστές της Ελληνικής κληρονομιάς.

Οι φετινές έντεκα υποτροφίες απονεμήθηκαν με σειρά προτεραιότητας:

Ο Κωνσταντίνος Μεραμβελιωτάκης, φοιτητής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Concordia με ειδικότητα στη χαρακτική έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος Βασιλείου Τσόλη.

Η Αλεξάνδρια Λάλος , φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου McGill τιμήθηκε με την Υποτροφία του Ελληνικού Ιδρύματος Υποτροφιών εις μνήμην της Αλίκης Μιχαηλίδου

Ο Μιχάλης Κασσινόπουλος, τριτοετής φοιτητής διδακτορικού της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου McGill έλαβε την υποτροφία Οικογενείας Σαμ και Μαίρης Χαραλαμπάκη.

Η Μαργαρίτα Μισερός, φοιτήτρια στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του ΜcGill , έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μητροπολιτικού Μοντρεάλ.

Ο Σταμάτης Κουνιάρης,  φοιτητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του McGill έλαβε την  υποτροφία του Ελληνικού Κογκρέσσου του Κεμπέκ.

Η Γεωργία Μαρία Καλογήρου , μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου McGill έλαβε την υποτροφία της οικογενείας Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη.

Η Κατερίνα Κωστόπουλος, τριτοετής φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ έλαβε την υποτροφία του επαρχιακού βουλευτή του Λαβάλ, Guy Ouelette.



Η Χριστίνα Αγγελόπουλος, φοιτήτρια Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου McGill έλαβε την υποτροφία της οικογένειας Λάζαρου Καλλιπολίτη.

Ο Ζαχαρίας Διονυσόπουλος, φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου McGill έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ.

Η Σταυρούλα Pabst , φοιτήτρια στο τμήμα τεχνών του Πανεπιστημίου McGill με ειδικότητα στη νεοελληνική γλώσσα έλαβε την υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ.

O Γιώργος Ρουμελιώτης, τριτοετής φοιτητής Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου McGill έλαβε την υποτροφία της Οικογένειας Βουρτζούμη εξ ονόματος του Pink in the City.

Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της ομοσπονδιακής βουλευτού Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος, (περιοχή St Laurent), που μίλησε ως παλαιά υπότροφος του ΕΙΥ (2013) . Η 27χρονή βουλευτής στο γεμάτο πάθος λόγο της κάλεσε τους Ελληνες φοιτητές να ακολουθήσουν το όνειρό τους χωρίς αναστολές και τους παρότρυνε να τολμούν στη ζωή τους , ενώ τους ζήτησε να ανταποδίδουν στην Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ και στην κοινωνία γενικότερα.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη της Αλίκης Μιχαηλίδου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου που αναχώρησε φέτος για την αιωνιότητα καθώς και στη μνήμη του μαέστρου Ντένη Πολλάτου που είχε προσφέρει τη μουσική του γνώση δωρεάν στην τελετή του Ελληνικού Ιδρύματος Υποτροφιών επί σειράν ετών.

Η εκδήλωση στολίστηκε με το Μουσικό Ιντερλούδιο, όπου έπαιξαν βιολί η Judie Hung και τσέλο ο Dmitry Babich, ενώ την παρουσίαση είχαν αναλάβει ως τελετάρχες ο πρόεδρος δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου και η δρ. Εύα Κεχαγιά.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν η ομοσπονδιακή βουλευτής Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος,  ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ Νικόλας Σιγάλας, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΜΜ Ανδρέας Κριλής, η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ, η δρ. Λίλα Αμιράλη, ο πρόεδρος  του Ελληνικού Κογρέσσου του Κεμπέκ Γιάννης Θεοδοσόπουλος, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ Ιουστίνη Φραγκούλη και άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι της Ελληνικής παροικίας.

Την ακαδημαϊκή Επιτροπής αποτέλεσαν για το 2017-2018 οι : Dr. Constantinos  CONSTANTINIDES, Ph.D, P.Eng. Ass. Prof., Depart. of Computer Science and Software Engineering, Concordia University Dr. Andrew PAPADOPOULOS , Ph.D..  Départ. de Stratégie, Responsabilité Sociale et Environnementale, Un. de Québec à Montréal Dr. Athena  PAPADAKIS , Ph.D Prof. Agrégée, Section d’Orthodontie, Faculté de Médicine Dentaire, Un.de Montréal Dr. George  THANASSOULIS , Ph.D. Associate  Professor. of  Medicine, McGill University.
































H Υποτροφία στη Μνήμη της Κωνσταντίνας Φραγκούλη
Η λαμπρή μεταπτυχιακή φοιτήτρια Γιολάντα Καλογήρου παραλαμβάνει την Υποτροφία της Κωνσταντίνας Φραγκούλη από την υπογράφουσα και τον Ted Argysi


Με μεγάλη συγκίνηση παραδώσαμε την υποτροφία που φέρει το όνομα της αδελφής μας Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη λαμπρή μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής του McGill ,Γεωργία Μαρία Καλογήρου.
Την υποτροφία φέτος ο χορήγησε εκ μέρους της οικογένειας Φραγκούλη, ο αδελφός της  Κωνσταντίνας Φραγκούλη, Απόστολος Φραγκούλης, διακεκριμένος επιστήμων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και δόκτωρ της Αεροδυναμικής του Πανεπιστημίου Wayne State University.
Πάντα άξια Γιολάντα Καλογήρου ! Και εις ανώτερα!


No comments: